AKTUELNO

Za sada nije poznato kada će telo nesrećnog mladića biti dopremljeno u Srbiju, kako bi se obavila sahrana.

Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota ubijen je u nedelju u zoru na trgu ispred Glavne pošte u centru Bratislave u Slovačkoj! Nesrećnog Nikolu i njegovog druga nasmrt su pretukla četvorica Srba posle banalne svađe u jednoj piceriji na trgu, a napadači su zatim pobegli i slovačka policija traga za njima!

Prema rezultatima obdukcije, koja je u utorak urađena, Kosanić je preminuo od udarca u glavu, pošto mu je pukao vratni pršljen. Istražuje se da li je ova povreda nastala prilikom pada i udarca glave o beton. Slovačka policija je u kontaktu sa našim državnim organima, a Ambasada Srbije je obaveštena i uključena u ovaj slučaj.

Noćni provod

Kako prenose tamošnji mediji, Kosanić je radio kao građevinski radnik u Slovačkoj, a u subotu uveče je izašao u provod sa svojim prijateljem sa posla, koji je takođe Srbin. Posle celonoćnog izlaska, oko pet sati ujutro su svratili u lokal brze hrane i kupili picu, gde su naišli na četvoricu zemljaka.

Sve što je prethodilo napadu, kao i samo ubistvo na trgu zabeležile su kamere video-nadzora sa okolnih objekata.

- Motiv obračuna je još nepoznat, ali verovatno je svađa započela u restoranu brze hrane. Nikola je bio u društvu još jednog Srbina, sa kojim je izašao iz lokala, a za njima su izašla još četvorica muškaraca, svi starosti od 20 do 35 godina, takođe Srbi. Na snimku se vidi kako ova četvorica idu ulicom i jedu. U jednom trenutku jedan od njih je prišao Kosaniću i nešto mu rekao, nakon čega je usledilo brutalno prebijanje - preneli su slovački mediji, uz objašnjenje da policija nije htela da objavi snimak ubistva jer je suviše brutalan.

Lucija Mihalikova, portparolka policije Bratislave, pojasnila je da se na snimku vidi kako četvorica muškaraca tuku žrtvu i njegovog prijatelja.

- Vidi se kako Nikolu udaraju više puta pesnicama u glavu i kako on pada i udara temenom o pločnik. Zatim su ga išutirali i pobegli - objasnila je ona, uputivši apel svim građanima da ako prepoznaju napadače sa snimaka, o tome odmah obaveste policiju.

Prema nezvaničnim saznanjima slovačkih medija, Nikolin drug je nakon zločina ispričao policajcima da su napadači govorili srpski, ali s naglaskom kao da su sa juga naše zemlje.

Foto: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Zanemeli od bola

Nikolini roditelji juče nisu želeli da pričaju o tragediji, a njihov komšija nam je kratko rekao:

- Razumite ih. U šoku su... Ni mi u komšiluku ne možemo da dođemo sebi od kada smo čuli šta se desilo Nikoli.

U Malom Popoviću su, inače, svi imali samo reči hvale za Nikolu. Poznanik ubijenog mladića nam je rekao da je Kosanić povremeno odlazio u inostranstvo da radi na građevini, pošto ovde nije mogao da nađe adekvatan posao.

- Jedno vreme je radio u Austriji, a onda je pre tri nedelje otišao u Slovačku. Ne znam ko su ti nasilnici što su ga ubili, ko god da je, želim im da istrunu u zatvoru - rekao je ogorčeni meštanin Malog Popovića. 

#Bratislava

#Obdukcija

#Ubistvo

'