AKTUELNO

Ranac je pronađen, ali od Monike (12) ni traga ni glasa.

Aleksandra Karimanović, majka dvanaestogodišnje devojčice Monike Karimanović iz Niša koja je u petak nestala na putu do kuće, već 6 dana živi u agoniji jer nema ni traga ni glasa njenom detetu.

Cela zemlja, ali i dijaspora, digla se na noge da pronađe učenicu 6. razreda osnovne škole, a u želji da se agonija završi, meštani naselja Brzi Brod organizovali su za danas potragom za njom.

Stanovnici Brzog Broda okupili su se i danas da pruže podršku akciji potrage za nestalom devojčicom. Oni su se uputili ka selu Malča, gde će se dogovoriti kako će dalje ići u potragu.

Krenulo je tridesetak ljudi, a očekuje se da će se još njih uključiti u akciju. Upućen je apel vlasnicima vikendica u ovom kraju da obiđu svoje objekte i provere da li je neko boravio u njima.

Monikin deda Ljubiša Bećirović potvrđuje da za njom tragaju i bezbednosne snage i meštani i rodbina, ali još nemaju nikakva saznanja o njenoj sudbini.

- Svi su pokazali veliku solidarnost, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Ljudi su strašno uznemireni, mnogi ne smeju da puste decu u školu - rekao je Bećirović. - Apelujem i na ministra Stefanovića da se uključi, kako bi se dete pronašlo.

Inače, juče je u jednoj šumi nadomak Malče pronađen ranac za koji se sumnja da pripada Moniki. Upravo iz ovog razloga potraga je proširena i na Malču.

Potvrdu o tome da je pronađen ranac za koji se sumnja da je Monikin potvrdila je i majka nestale devojčice, ali i njen deka.

- Nakon pet dana potrage za Monikom, naišli smo na tragove. Našli smo njen ranac u blizini sela Malča - otkrio je u video poruci koja je juče postavljena na internet.

Foto: Printscreen YouTube/Vecernje novosti

Takođe, obratio se sugrađanima, posebno apelujući na meštane Malče, da se pridruže policiji i žandarmeriji u potrazi za 12-godišnjakinjom. Takođe, nešto ranije, istim putem, video porukom, obratili su se roditelji devojčice.

Oni su zamolili da im se obrate svi koji nešto znaju o slučaju, makar znali da je posredi udaja.

Foto: Printscreen YouTube

- Ako se udala, slobodno mogu da se jave ti ljudi, neće imati nikakvih problema. Samo da znamo da je živa i zdrava - kazao je otac u svom obraćanju.

Tom prilikom roditelji su ostavili dva broja telefona na koje se mogu javiti svi koji nešto znaju - 063454865 i 060356207.

#Monika Karimanović

#Potraga

#nestala

'