AKTUELNO

Ovaj slučaj je ujedinio Srbiju, svi su tražili otetu devojčicu, saglasni su sagovornici TV Pink.

Devojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala pre 10 dana, a za čiju otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, sinoć je pronađena živa, dok je Malčanski berberin, trenutno u bekstvu.

Devojčica je pronađena u selu Pasjača, u vikendici, koja se nalazi u blizini kuće koja inače pripada majci otmičara. Lekraski tim u KC Niš zbrinuo je devojčicu, i ona se oseća dobro.

Dejan Kovačević, načelnik UKP, gostujući u Novom jutru TV Pink rekao je da je potraga za devojčicom trajala bez prestanka, i da su svi kapaciteti bili usmereni na ovaj slučaj.

Foto: TV Pink Printscreen

- Reč je o izuzetno teškom terenu, stavljeno je na raspolaganju kompletno ljudstvo, takođe, uključili smo najsavremeniju tehniku koju smo imali, od dronova sa termovizijskih kamerama, do specijalnih vozila. Sve ono što je MUP imao, stavljeno je na raspolaganju. Oko 500 pripadnika policije je tragalo za devojčicom, kao i da smo imali još dva štaba koja su bila uključena – kazao je Kovačević.

Novinar TV Pink Mladen Mijatović, rekao je da je primarni cilj je ostvaren da je Monika pronađena živa, međutim sledeće što treba da se u radi je da se otmičar izvedn pred lice pravde.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jovanović još uvek nije pronađen, traga se za njim sve vreme. U ovom trenutku, najvažnije je da je Monika pronađena. Svi su na terenu. Njihov cilj je da sada pronađu i Ninoslava Jovanovića i da ga privedu pravdi – kazao je Mijatović i kaže da su na nekoliko lokacija postavljene zasede i da se ništa ne prepušta slučaju, a kako je dodao, prema saznanjima policije Jovanović je i naoružan.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Svi kapaciteti su usmereni sada u potragu za njim – dodao je Mijatović.

Kovačević kaže da su svi građani maksimalno bili uključeni u potragu za malom Monikom i pomagali policiji i vojsci.

- Postoje indicije da je sve ovo bilo isplanirano, ali to još uvek nije utvrđeno. Jako je teško pričati o svemu tome, postoje jake indicije. Svi se nadamo skorijem hapšenju i njegovom pozicioniranju – dodao je Kovačević, naglasivši da su pored građana i pripadnika policije, na terenu bili i pripadnici vojske, BIA, kao i lovačka udruženja.

- Svi su dobro sarađivali, građani su nas kontaktirali i stavljali sebe na raspolaganje. Ova situacija je praktično ujedinila Srbiju – dodao je Kovačević.

Mijatović je optimista i kaže da očekuje da će Jovanović biti izveden pred “lice pravde”.

- Veujem u srpsku policiju, i mislim da će Jovanović biti uhapšen. Monika je oteta 20. decembra u pola osam, majka je oko 16 i 30 prijavila da se devojčica nije vratila kući. Istog trenutka, kada je prijavljen nestanak, u PU Niš bili su angažovani svi kapaciteti. U prva dva dana nije se znalo da je otimčar Malčanski berberin, to se saznalo tek kada je pronađen auto u kojem su pronađeni dokazi – objasnio je Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovoj oceni, Jovanović je otmicu unapred planirao i organizovao kompletnu logistiku.

- Pretpostavljam da je  on i ovo zlodelo spremao. Verujem da je prešao taj teren nekoliko puta, kako bi utvrdio koje vikendice su prazne i gde bi mogao da se skriva. Verovatno je da je svakog dana menjao lokaciju, kretali su se pešice i to alternativnim putevima, hodali su po nekoliko sati dnevno po hladnoći. Sigurno je Monika preživela tešku psiho-fizičku torturu – objasnio je Mijatović.

#Monika Karimanović

'