AKTUELNO

Nakon 10 dana potrage, brige, strepnje i angažovanja velikog broja ljudi, sinoć je, u selu Pasjače pronađena Monika Karimanović (12). Emil Živić iz Niša je u svojoj vikendici pronašao otetu devojčicu i odmah obavestio policiju.

Potraga za Malčanskim berberinom se nastavlja i danas, a za njim traga veliki brojpolicajaca, vojska, policija, BIA, kao i organizovani građani.

Kako je ispričao novinar TV Pink Mladen Mijatović i dalje traje potraga za 46-godišnjim Jovanovićem, koji je naoružan, odnosno kod sebe ima kuhinjski nož.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jake policijske snage, odnosno veliki broj policajaca je angažovan na njegovomlociranju, koriste se termovizijske kamere, ali i policajci obilaze seloPasjača i sva okolna sela kako bi što pre ušli u trag ovom čoveku, koji u svomdosijeu ima preko 30 krivičnih dela i koji je 11 puta osuđivan – istakao jeMijatović za Pink.

Kako je naglasio, pretražuju se i kuće i napuštene vikendice, ali pretražuje se iotvoreni teren na području ovih sela.

Mijatović, koji je prethodnih dana bio na terenu, ističe da je teren veoma težak zapotragu.

-Velika je površina, nepristupačan je teren, na njemu se nalazi oko 90 sela i zaseokaali većina tih kuća, odnosno domaćinstava u tim selima su napuštena, a opetsvako domaćinstvo ima i ambar, garažu, senik i trebalo je sve te objektenekoliko puta pretresti. Policija se nekoliko puta vraćala u sumnjiv objekat,pre svega u potrazi za 12-godišnjom Monikom, ali i za njenim otmičarem – rekao jeMijatović.

On je dodao da su pripadnici Žandarmerije i interventnih jedinica policije, svakogdana u proseku prelazili između 20 i 25 kilometara.

-Posebno je pred prismotrom bila stara pruga, jer se opravdano sumnjalo da se njih dvoje tuda pređu i oni su oko 4, 5 sati dnevno Monika i njen otmičar su prolazilisvaki dan bežeći od policije. Policija je napravila jednu dobru taktiku, selaoko Knjaževca su bila pokrivena policajcima u uniformama, dok su sela okoSvrljiga su bila pokrivenima policajcima u civilu da se istera iz ovih sela uokolini Knjaževca i pogodilo se da je to bila ispravna odluka – istakao jeMijatović.

Kako kaže, tri materijalna dokaza je policija pronašala  - da je devojčica oteta, da ju je oteo Jovanović i gde su se nalazili.

Predsednik centra za  bezbednost, istrage i odbranu DB-a Stevan Đokić rekao je da je sam teren težak.

Foto: TV Pink Printscreen

-Radi se o psihopati koji je radio ovaj zločin dugo.-Psihopatesu ljudi koji svoj zločin planiraju do tančina. To su vešti manipulatori, auglavnom rade manipulaciju nad decom i njegov profil je lako napraviti, imoguće je da će izvršiti samoubistvo – naglašava Đokić.

#Mladen Mijatović

#Policija

#Potraga

#Stevan Đokić

'