AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas pripadnike policije i žandarmerije koji tragaju za Ninoslavom Jovanovićem na području između Niša, Svrljiga i Knjaževca i dodao da potraga za sada nema novi trag do otmičara devojčice Monike Karimanović.

Rebić je u selu Jasenovik istakao da je ubeđen da će Jovanović biti vrlo brzo pronađen. Prema njegovim rečima, policija dobija dosta informacija od građana i na svaku odmah reaguje, bez obzira što je 99 odsto tih informacija netačna.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

- Pitanje je trenutka kada ćemo ga pronaći, on se ne može zauvek kriti. Potraga je prioritet i sa istom energijom i istim brojem ljudi ćemo raditi kao i dok je Monika bila oteta - kazao je Rebić.

On je rekao da se policija i žandarmerija neće povući sa terena sve dok Jovanović ne bude pronađen i dodao da policajci i žandarmi "neće večeras dočekati Novu godinu sa svojim porodicama".

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

- Ovaj slučaj nije ni približno isti drugim slučajevima koje smo imali, pre svega zbog činjenice da se Ninoslav u prethodnom periodu značajno pripremao za izvršenje krivičnog dela - ocenio je Rebić.

Prema njegovim rečima, Jovanović se od početka avgusta vodi kao nestalo lice, a policija je naknadno došla do saznanja da je prebivao na različtim lokacijama.

''Koristio je zemunice i napuštene kuće, gde je na neki način skladištio vodu ili hranu kako bi preživeo. To su stvari koje nam otežavaju potragu. Verujemo da je sada u nekoj od zemunica ili napuštenih kuća", izjavio je Rebić.

On je apelovao na sve građane, a pre svega na meštane okolnih sela da obaveste policiju o svakoj novoj činjenici koja se odnosi na Jovanovića i da povremeno obilaze kuće u kojima ne žive.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

- Dok god ga ne uhvatimo ne možemo biti mirni. Već sam apelovao na roditelje, pre svega na roditelje čija deca odgovaraju opisu devojčica za koje se Jovanović interesuje, da obrate pažnju i vode računa o svojoj deci kako ne bi došlo do nove otmice. Verujemo da neće biti u stanju da to učini, jer se krije - izjavio je Rebić.

On je rekao da ga, kao čoveka i direktora policije "boli saznanje" da pojedini stručnjaci daju negativne komentare u vezi sa otmicom male Monike.

- Neretko se omalovažava i nipodoštava rad policije - kazao je direktor policije.

#Malčanski berberin

#Monika Karimanović

#Ninoslav Jovanović

#Potraga

'