AKTUELNO

Ognjen A. (51) koji je uhapšen zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao da ubije svoju suprugu naočigled maloletne dece u njihovom stanu u Beogradu, je doktor nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svetske medije.

Sigurne smrti nesrećnu O. A, suprugu Ognjena A. spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da nije mogao da je pogodi hicima iz pištolja. Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika u stanu u Ulici Jevrema Grujića u Beogradu, a onda je Ognjen izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posedu i zapucao na O. A.

Bežeći od pomahnitalog muža, nesrećna žena iskočila je kroz terasu, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio.

Kada ga je policija uhapsila kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čaure.

Ono što je dodatno bizarno je da je Ognjen A. zapravo ugledni doktor nauka i inovator koji se pojavljivao i u brojnim televizijskim emisijama kako bi govorio o svom patentu.

Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Nemačkoj i Moskvi, a poslednjih 19 godina navodno se bavio pronalaskom talenata u sportu. Pojavljivao se čak i u Bi-Bi-Sijevim dokumentarnim filmovima, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovisana u ovdašnjoj javnosti.

Po svemu sudeći, osim toga bavio se i prikupljanjem oružja, koje mu je nakon napada na supurugu, pronađeno u stanu.

Njegova supruga inače je državljanka Švajcarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živeo u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji. Prema pisanju medija, u elitni deo Beograda doselio se nedavno.

Određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

#Dedinje

#Ubistvo

#pokušaj

'