AKTUELNO

Kako kaže izvor iz bolnice, on još nije svestan zločina koji je počinio, ćutljiv je i povučen.

Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja iz Štrpca, koji je 20. februara nožem nasmrt izbo jednog od svojih blizanaca starih 40 dana, dok je drugog teško ranio, prebačen je u pritvor u Prištini, gde je pod lekarskom terapijom, nezvanično saznaju mediji.

- Krstičić je najpre bio u pritvoru u Uroševcu. Pregledali su ga psihijatri i odredili su mu terapiju, pa je odlučeno da se on prebaci u Prištinu. On još nije svestan zločina koji je počinio. Ćutljiv je i povučen - kaže dobro obavešten izvor.

Prema njegovim rečima, Krstičića su do sada već tri puta posetila braća Cvetan i Nenad.

Foto: Printscreen Facebook

- Odneli su mu paket, lične stvari i pribor za higijenu. Navodno pokušavaju da mu nađu dobrog advokata kako ga ne bi zastupao advokat po službenoj dužnosti. Oni pokušavaju da idu na kartu toga da je Dejan bio neuračunljiv u trenutku zločina. Porodica Krstičić se nakon stravične porodične tragedije nije odrekla sina i brata, već su stali uz njega i čine sve što mogu kako bi mu pomogli - kaže sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, Dejan Krstičić neće više biti zaposlen u Srednjoj ekonomskoj školi, gde je radio kao profesor fizičkog.

- Čim povuku dokumenta, njemu će prestati radni odnos. Ni Dejanove kolege, kao ni ostali meštani Štrpca i dalje ne mogu da poveruju da je on ubio svoju bebu, a drugu pokušao da ubije, jer je on prema svima bio korektan i pristojan - kaže sagovornik.

Podsetimo, Dejan Krstičić je u stanju nervnog rastrojstva, nakon porodične večere, uzeo kuhinjski nož iz fioke i njime ubo jednog blizanca blizu srca, dok je drugog ubo u vrat i stomak. On je na saslušanju izjavio da nije hteo da ubije blizance, već samo da zaplaši suprugu. Ispričao je da su mu se poslednjih dana priviđali ljudi u crnom, za koje je verovao da hoće da mu otmu bebe i prodaju im organe.

I. P.

#Blizanci

#Bolnica

#Dejan Krstičić

#Dete

#Ubistvo

'