AKTUELNO

Parkirao se na prilazu pumpi, prišao mestu zločina, zatim se vratio do kola i telefonirao.

Sigurnosne kamere postavljene na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu, na kojoj je 25. maja 2017, u pokušaju pljačke ubijena studentkinja Kristina Kaplanović (20), zabeležile su šta se dešavalo u noći tragedije za koju je optužen Miloš Srebrić, zvani Flekica, alil na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi vremena. I to nije jedini kuriozitet!

Foto: Informer.rs

Naime, advokati odbrane su sudu skrenuli pažnju i da se na snimcima sa kamera vidi misteriozni muškarac obučen u svetle farmerke i duks sa kapuljačom, koji na mesto zločina, stigao samo 23 sekunde posle zločina.

Muškarac je na sebi imao svetle izbrušene farmerke, svetli karirani duks sa kapuljačom i svetle "najk" patike. Na snimku sa kamere broj 7 vidi se kako on dolazi "folksvagenom" na pumpu u 22 sata 36 minuta i 5 sekundi. Zatim izlazi iz vozila, gleda ka pumpi, polazi ka njoj, međutim, naprasno se vraća, uzima telefon  i telefonira konstatno kretajući se ka i od pumpe, i oko kola. Prema snimcima, na mestu zločina zadržao se i u vreme kada je stigla policija.

- Nemoguće je da on nije identifikovan i da sa njim niko nije obavio razgovor na licu mesta, iako je stigao na pumpu samo 23 sekunde posle ubistva - rekao je Jugoslav Tintor i dodao.

- Njega nema među svedocima, i nema njegovog iskaza nigde - istakao je Tintor.

Kristina je, podsetimo, ubijena hicem koji joj je ispaljen u glavu, ali na snimcima sa devet različitih koji su prikazani u sudnici Višeg suda u Beogradu, nedostaje ključni momenat, odnosno na snimcima ne postoji zapis između 22.30 i 22.35 sati, kada se zločin dogodio.

Foto: Facebook.com

Kamere su, kako je prikazano su sudnici, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju.

Srebrićev branilac, advokat Jugoslav Tintor, posle pregledanja svih snimaka koji su sudu dostavljeni, naveo je da sumnja da su oni "pakovani i montirani".

- Ne znamo ko je montirao snimak ali je očigledno da su snimci "pakovani" imajući u vidu da ključni momenti nedostaju. Za odbranu nije problem ono što postoji na snimcima, nego ono što ne postoji. Možemo samo da nagađamo šta je na njima bilo.

#Kamera

#Kristina Kaplanović

#Ubistvo

#snimak

'