AKTUELNO

Supružnici su se posvađali i nakon žučne rasprave otišli su na spavanje, nakon čega je Ljupko ustao uzeo sekiru i nasrnuo na ženu.

Poslednjeg dana vikenda, Ljupko Srećković je tupim delom sekire udario suprugu Janju, a zatim popio sirćetnu kiselinu u svom stanu u beogradskom naselju Rakovica.

Žena je vozilom Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, a njen suprug na Vojnomedicinsku akademiju.

Komšije ništa nisu čule

- Videli smo samo policiju i Hitnu pomoć. Ništa nismo čuli, kažu da su se potukli u toku noći. Radi se o starom bračnom paru. Verovatno su se sukobili zbog bolesti koja ih muči i nemaštine - kaže jedan od komšija.

Prema poslednjim informacijama, žena je van životne opasnosti, dok je muž u teškom stanju.

Ljupko i Janja su se posvađali i nakon žučne rasprave otišli su na spavanje. Međutim, Srećković je navodno, besan na suprugu, dok je spavala uzeo sekiru i udario je u glavu.

- Kako je video krv, a žena se nije budila, mislio je da ju je ubio i onda je rešio i da sebi oduzme život. Otišao je do kuhinje i popio sirćetnu kiselinu. Žena je prevezena u Urgentni centar, dok je njen muž završio na VMA - objašnjava sagovornik.

Policija je našla sekiru koju je prilikom pokušaja ubistva koristio Ljupko Srećković.

Uhapšen još jedan nasilnik

D. M. (57) iz Stare Pazove uhapšen je jer je verbalno i fizički napao suprugu, a zatim udario i policajca koji je došao da ga privede. Lekari su i kod žene i policajca konstatovali lake telesne povrede. Nasilniku je određeno zadržavanje i danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Šta se tačno dogodilo među supružnicima znaće se tek nakon njihovog saslušanja. Prognoze lekara kada je reč o Janji su dobre, dok je Srećković u kritičnom stanju.

J. Stanković

#Porodično nasilje

#Rakovica

#Sekira

#VMA

'