AKTUELNO

On je večeras ubijen u Budvi oko 22 časa ispred svoje kuće.

Slobodan Šaranović (77) koji je večeras ubijen u Budvi je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u Hotelu Slavija u Beogradu, ubijenog u naselju Dedinje oktobra 2009. godine.

On je sumnjao da iza ubistva njegovog brata stoji Luka Bojović, zbog čega je u aprilu 2013. u Beogradu ubijen Lukin brat Nikola Bojović (39).

U julu prošle godine tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu je podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su 29. aprila 2013. u Beogradu organizovali i izvršili likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, a potom 2. jula u Budvi ubili Miloša Vidakovića iz Pančeva.

Optužnicom su bili obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tokom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao da "ako ikada bude u mogućnosti da će se 'odužiti' svima koji su mu smestili da odgovara pred sudom".

Šaranović je proveo skoro tri godine u pritvoru, zbog sumnje da je naručio i organizovao ubistvo Bojovića i Miloša Vidakovića u Budvi.

On je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu.

Kako su spekulisali mediji, motiv za ubistvo Nikole Bojovića bio je osveta Šaranovića njegovom bratu Luki, jer je sumnjao da je on kriv za ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića. Ovo je treća po redu optužnica, pošto je sud dve prethodne vraćao tužilaštvu na dopunu.

Crnogorsko tužilaštvo je takođe 2014. podiglo je optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Pre desetak dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje grupi optuženoj za organizaciju ubistva Bojovića, ali i Miloša Vidakovića u Budvi. Optuženi Miloš Delibašić, jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vređao je svog prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je lično ubio Vidakovića.

Slobodan Šaranović je bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Preko srpskih kompanija "Lutrijafilnik" i "40 kamenje", posedovao je devet menjačnica i nekoliko kockarnica. Vlasnik je i firme "Filnik", sa sedištem u Beču, uključene u kockarski biznis. U Crnoj Gori, su njegovom vlasništvu bile i kompanije "Slobšar&Cok" iz Budve i "Quercus" iz Podgorice, ugašene 2008. godine.

#Budva

#Nikola Bojović

#Ubistvo

'