AKTUELNO

Milan Mišković (24) i Ilija Đokić (26) nestali u ponedeljak veče, a poslednji put su viđeni kako isplovljavaju u čamcu na Tisi.

Nestanak je prijavljen policiji u Starom Slankamenu, a njihovi sugrađani veruju da se iza nestanka zapravo krije zločin.

Iako su porodice Mišković i Đokić proteklih dana sa raznih strana dobijali informacije o nestalim mladićima - da su u ponedeljak viđeni u kafani za koju se kasnije ispostavilo da tog dana nije radila, da su viđeni u društvu jednog muškarca kojeg niko nije mogao da identifikuje, da su viđeni kako isplovljavaju na Tisu - nijedna od tih informacije još nije dovela do njihovog pronalaska.

Foto: Privatna arhiva

- Svaki trag koji smo dobili dobro smo proverili i nažalost ispostavilo se da nijedan nije tačan. Proverili smo kafanu u kojoj su navodno viđeni i ispostavilo se da tog dana nije ni radila, a pošto ima još jedna u blizini proverili smo i tamo za svaki slučaj. I ništa - ispričala je Jelena Dimitrijević, njihova prijateljica.

Kako dani prolaze, kroz ovo malo vojvođansko mesto ispredaju se razne priče o misterioznom nestanku. Neke od ovih neobičnih okolnosti navele su ljude da pomisle da se alasi nisu utopili, već da se dogodilo nešto mnogo ozbiljnije.

- Jako je čudno da je njihov automobil pronađen na mestu gde se inače parkiraju pre nego što odu na vodu, ali je u njemu bila hrana bez koje nikada ne bi otišli. Pronađen je i čamac, bez ikakvih oštećenja, oko 15 kilometara dalje od mesta na kom obično pecaju. Nikada ne odlaze na to mesto. Proverom baznih stanica utvrđeno je da je poslednji kontakt ostvaren u 22 sata u ponedeljak uveče. Ni njihove telefone još nismo pronašli - ispričala je Jelena.

Istraga će da utvrdi i koliko u prilog tezi da pozadina nestanka nije nesrećna okolnost, već dobro osmišljen plan, ide i činjenica da je roditelj jednog od mladića nekoliko dana pre njihovog nestanka dobijao pretnje od jednog meštanina.

Neutešne porodice mladića zamolile su sve sugrađane koji imaju bilo kakve informacije o Milanu i Iliji da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 192.

#Stari Slankamen

#nestali

'