AKTUELNO

Snažna ekspolozija probudila je stanovnike Varvarinske ulice jutros malo nakon završetka policijskoh časa. Prema prvim nezvaničnim saznanjima, automobil koji je uništen u napadu, samo je kolateralna šteta, a sumnja se da su bombe bile upozorenje muškarcu koji je se nedavno vratio sa odsluženja zatvorske kazne.

Reč je o Dejanu Popovcu Ćiri, koji je od skoro na slobodi, nakon desetogodišnje robije zbog trgovine narkoticima

Na kuću u Varvarinskoj ulici bačene su dve bombe, sa ulice, oko 6.30 sati jutros.

Prema rečima očevidaca, koje je prepala snažna eksplozija, plamen je brzo zahvatio parkirani automobil i prizor nije bio ni malo prijatan. Oštećena je i kapija, kao i još dva parkirana vozila.

Foto: Pink.rs

U kući na koju je izvršen napad živi nekoliko porodica, a jedna od njih je i porodica Popovac čiji su članovi, zajedno sa Ćirom, pre 12 godina hapšeni zbog sumnje da su trgovali heroinom i kokainom. 

Vlasnica vozila koje je uništeno u bombaškom napadu, prema rečima izvora upućenog u istragu, nema kriminalni dosije i verovatno je samo kolateralna šteta.

Foto: Pink.rs

Četvoročlana porodica Popovac iz Beograda je u julu 2008. godine uhapšena zbog sumnje da se bavila trgovinom drogom. Kako su tada prenosili mediji, Popovci živeli u ogromnoj kući na Dušanovcu, a u obližnjoj garaži krili oružje, drogu i novac.

Dejan, njegova supruga Jelena i roditelji Milivoje i Blaginja uhapšeni su 2008. zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima. Policija je prilikom hapšenja četvoročlane porodice Popovac kod njih pronašla četiri kilograma heroina i 200 grama kokaina.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Dejan Popovac Ćira je pravosnažno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. 

#Bomba

#Napad

'