AKTUELNO

Moli se svako ko ima informacije o ovom čoveku da se javi policiji, a sledi i nagrada od 28.000 evra.

Policija nemačkog grada Frajburf u saradnji sa kolegama iz Austrije napravila je foto-robot ubice, koji je u Nemačkoj i Austriji ubio dve žene, gotovo na isti način na koji je pre godinu dana ubijena pevačica Jelena Marjanović.

Pojedini detalji zločina u Borči poklapaju se sa ubistvom Karolin Gruber (27), koja je silovana i ubijena 10. novembra 2016. u šumi u Endingenu, i francuske studentkinje Lusil K. (20), koja je ubijena 12. januara 2014. u Austriji.

Po završetku analize DNK koju obavlja Interpol biće poznato da li je Jelena žrtva serijskog ubice i da li zločin u Borči zaista ima dodirnih tačaka sa ova dva ubistva. Nemačka policija je uspela da uradi analizu, koja je pokazala da je ista osoba ubila Karolin i Lusil, i na osnovu iskaza očevidaca izradila foto-robot izvesnog kamiondžije.

Posle jučerašnjeg objavljivanja novog foto-robota u nemačkom visokotiražnom dnevnom listu „Bild” policija očekuje više informacija od stanovništva. Objavljen je poziv građanima da se jave policiji ukoliko prepoznaju osobu prikazanu na slici.

Foto: Facebook, Polizeiprasidum Freidurg

Podsetimo, ubistva devojaka u blizini nemačkog grada Endingena i austrijskog Kufštajna poklapaju se po detaljima se sa ubistvom Jelene Marjanović, zbog čega je Interpol zatražio od srpske policije da im pošalje sve materijalne dokaze koji su otkriveni na nasipu u Borči.

Nepoznati čovek viđen je na dan nestanka Karolin Gruber. Foto-robot pokazuje čoveka sa naočarima, od 50-55 godina starosti, visine od 1,75 do 1,80 metara. Ovaj ubica je kao oružje koristio gvozdenu šipku koja se koristi za hidrauličnu dizalicu.

Foto: Pink.rs

U oba zločina, u Endingenu i Kufštajnu, pronađeni su identični tragovi DNK. Obe žrtve su, navodno, silovane i ubijene. Između ova dva slučaja postoji, prema mišljenju inspektora, „veoma verovatna” veza, i oni se još upoređuju sa Jeleninim ubistvom, koja, za razliku od ovih devojaka, nije bila silovana.

#Fotografija

#Jelena Marjanović

#Nemačka

#Policija

#Ubistvo

'