AKTUELNO

Supružnici Milan (36) i Marijana Selaković (38) i njihov sin Aleksandar (12) stradali su u utorak veče na samo nekoliko kilometara od kuće u kojoj su živeli.

"Opel korsa" kojom su krenuli u Čajetinu kod poznanika direktno se suradila s "audijem 3" kojim je upravljao Užičanin Vojin Strarčević.

Od siline udara Selakovići su sleteli u jarak pored puta - Milan i Marina su stradali na licu mesta, dok je njihov sin jedinac podlegao povredama u užičkoj bolnici tokom reanimacije.

Foto: Facebook

Vozač "audija" prešao je iz zasad nepoznatih razloga u suprotnu traku, a u udesu je i on zadobio teške povrede, zbog kojih je juče transportovan za Beograd.

TUGA U SEOSKOJ ŠKOLI: Deca u suzama

Oko škole "Milivoje Borović" u Šljivovici, gde je Aleksandar pohađao peti razred, mukla tišina. - Plakala su deca jutros u učionici, neki od njih su još sinoć saznali da im je drug poginuo. Zlatno dete, svaki nastavnik da ga poželi, kamoli roditelj - kažu tužno u seoskoj školi.

- Nije ni pet minuta prošlo od kad su otišli... Što im dadoh da idu... Tuge moje - lelekala je juče Stanka Radeljić za sinovcem, snajom i unukom koji su pretprošle noći poginuli u stravičnom udesu u Šljivovici pod Zlatiborom.

Selakovići su živeli u Šljivovici, ali su oboje radili na Zlatiboru kao ugostitelji.

- Aleksandar je bio zlatno dete. Ovuda je juče ovim dvorištem jurcao. Sad ga nema. Barem da je on preživeo - priča rođak poginule porodice u kući zavijenoj u crno.

Milanova rodna kuća u Kremnima ostala je pusta. Otac mu je mlad preminuo, majka se pre desetak godina odselila u Francusku. Trebalo je, kažu u zaseoku Selakovići u Kremnima, da dođe za Vaskrs.

#Dete

#Nesreća

#Smrt

#Užice

'