AKTUELNO

Gavranović je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića, jer je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Njemu je takođe produžen pritvor u kojem je od hapšenja.

Gavranović je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Na početku suđenja u julu 2018. godine on je priznao da je ubio Ostojića i rekao da se kaje.

Gavranović i Ostojić su bili najbolji prijatelji i imali su lokale u istoj ulici. Kobne večeri su pili i došlo je do svađe zbog novca koji je Gavranović Ostojiću tražio na zajam, a potom i do tuče tokom koje je staklorezac tupim predmetom ubio prijatelja.

Sutradan je Gavranović zajedno sa suprugom ubijenog otišao da prijavi njegov nestanak policiji i narednih dana ga sa njom tražio po okolini Beograda, sve vreme tešio je ženu da će joj se suprug pojaviti, da ne brine.

Gavranovićeva supruga primetila je da joj se muž čudno ponaša i posumnjala je da ima neke veze sa nestankom najboljeg druga. Prijavila ga je policiji koja ga je pozvala na saslušanje. Kako su i policajci procenili da se sumnjivo ponaša, zatražili su nalog da uđu u njegovu staklorezačku radnju.

Dva dana od Ostojićevog nestanka policija je upala u objekat u Resavskoj i ispod tepiha i folija pronađeno je telo nestalog pekara.

Ovaj zločin šokirao je Beograđane, dok su svi mediji svakog dana izveštavali o svirepom ubistvu mladog pekara.

#Beograd

#Resavska

#Ubistvo