AKTUELNO

Srbin Mirsad Čikarić (43) iz okoline Loznice je, najverovatnije iz ljubomore, ubio svoju četiri godine mlađu suprugu na zapadu Holandije, a zatim presudio sebi.

Međutim, ovu sumnju tek treba da potvrdi obdukcija tela supružnika, koji su nađeni sa prostrelnim ranama tela i glave. Iza njih je ostalo petoro dece, o kojima se stara socijana služba.

Naime, prema pisanju holandskih medija, Mirsad Čikarić je u februaru ove godine bio osuđen za nasilje u porodici, te mu je bila izrečena zabrana prilaska ženi (39).

Međutim, istraga je utvrdila da su se oni našli u sredu, a potom otišli do šume u Midelburgu. Sutradan ujutru su pronađena njihova beživotna tela, kao i pištolj, koji se nalazio kod jednog od njih. Kako holandska policija nije želela ništa da prepusti slučaju, istraga još traje, iako do sada sve ukazuje na ubistvo i samoubistvo.

Naime, prema saopštenju holanske policije, žena je više puta prijavljivala supruga zbog nasilja, ali je i nekoliko puta povlačila prijavu, uz napomenu da pokušavaju da srede život. Tako ga je prijavila i 2016. godine, nakon čega je on uhapšen i izrečena mu je mera zabrane prilaska. Međutim, prijava je nakon samo 10 dana povučena jer je supruga rešila da mužu da šansu.

U avgustu prošle godine policija je dobila prijavu da suprug u kući drži nelegalno oružje, te su izvršili pretres, ali ga nisu našli. Iako je izgledalo da je par ponovo stao na noge i pronašao zajednički jezik, nekoliko meseci kasnije usledila je nova prijava, i to za zlostavljanje, nakon čega je suprug uhapšen. On je u zatvoru bio do februara ove godine. Čim je izašao iz zatvora, sud mu je odredio meru stavljanja pod nadzor.

Početkom aprila on je ponovo osuđen zbog najnovijeg incidenta nasilja u porodici. Tokom istrage policija je saslušala njihove prijatelje i decu, koja su starosti tri, 13, 18, 22 i 23 godine, a koja su nakon pronalaska mrtvih roditelja smeštena na sigurno. Na osnovu njihovih iskaza, policija sumnja da je sa ženom u sredu kontaktirao suprug i da je ona nakon toga ipak pristala da se sretne s njim, te su zajedno otišli u Ektended Dishoekseveg. Šta se potom desilo, dalja policijska istraga tek treba da utvrdi.

Inače, bračni par Čikarić je u Holandiju došao iz okoline Loznice.

Lažni pištolj

Tokom policijske istrage, nakon što je utvrđen identitet ubijenih, izvršen je pretres njihove porodične kuče. Tokom pretresa, kako prenose holandski mediji, policija je pronašla repliku pištolja za koji su u prvom momentu pomislili da je pravi.

#Holandija

#Samoubistvo

#Ubistvo

'