AKTUELNO

Dve devojke preminulog Strahinje Stojanovića (30), bile su žrtve eksplozija bombi, koje su postavljene na automobile, a po svemu sudeći bile su namenjene žestokom momku sa "bogatim" dosijeom.

Prvu bombu Stojanović je preživeo spletom okolnosti, a druga je fatalna po njega. Njegove partnerke obe eksplozije su preživele.

Sonja Suarez Gomez

U trenutku kada je eksplozija odjeknula oko 12 sati popodne u automobilu sa Stojanovićem je bila 45-godišnja Kolumbijka Sonja Suarez Gomez.

Nakon dramatične eksplozije u Ulici omladinskih brigada koja se dogodila dok je vozilo bilo u pokretu, Stojanović je bio u kritičnom stanju, reanimiran je na licu mesta, a kako su mediji preneli, navodno su mu bile amputirane obe noge.

Međutim, kasnije je preminuo u Urgentnom centru gde je prevezen nakon eksplozije.

Foto: Instagram.com

Sonja je preživela, a prema poslednjim informacijama, nalazi se u Urgentnom centru, ali nije životno ugrožena.

Sudeći po njenom Instagram profilu, njih dvoje bili su vezi izvesno vreme, a poslednjih nekoliko meseci posećivali su luksuzna turistička mesta po Srbiji. Na fotografijama se vidi da je par uživao u odmoru na Kopaoniku i Zlatiboru. Takođe, Sonja je objavljivala slike skupih kola koja su vozili, hotela koje su posećivali, večera na koje su odlazili...

Olac Bilbao Gonzales

Međutim, ovo nije prvi put da Stojanovićeve devojke bivaju povređene u eksplozijama automobila koje je on vozio. Pre dve godine, tačnije u avgustu mesecu 2018. godine, špnaska misica Olac Bilbao Gonzales (22), bila je žrtva podmetnute bombe pod automobil marke "audi", u beogradskom naselju Galenika.

Bivša misica Marbelje, koja je u Srbiju došla da proslavi svoj rođendan, krenula je ka "audiju" sa Stojanovićem, kada se on na trenutak vratio do stana jer je zaboravio mobilni telefon. Neposredno nakon toga bomba je eksplodirala. Kako je tada pisano, eksploziv je bio postavljen ispod vozačevog sedišta.

View this post on Instagram

So perfect! #model #balenciaga #yeezy

A post shared by Olatz Bilbao (@olatzbilba0) on

Olac je dobila četvrti stepen opekotina, što su najteže moguće povrede iz domena opekotina i zahtevale su hitnu operaciju. Takva povreda značila je potpuno ugljenisanje tkiva i praćena je izraženim oštećenjem mišića, tetiva, krvnih sudova, živaca, kostiju i zglobova. Uz takvu vrstu povrede često idu i oštećenja unutrašnjih organa, pa se može reći da su hirurzi tada imali težak posao u borbi da nesrećnoj devojci sačuvaju nogu, ali uspešno su obavili operaciju.

Nakon oporavka, misica je uputila emotivnu SMS poruku lekaru sa Vojno-medicinske akademije koji joj je spasao život.

- Kao što znate, pre četiri meseca nije postojala nada da ću preživeti ili da ću sačuvati svoje noge. Sećam se svih bolnih procedura u bolnici i svaki put sam sumnjala da ću podneti ono što me čeka. Ali vi, gospodine, zaslužni ste za moje psihičko preživljavanje jer ste pokazali da ste odlični u svom poslu i da imate ogromno srce - piše u poruci upućenoj lekaru.

U nastavku emotivnog pisma lepotica je doktoru poručila da joj je bila čast što je o njenom zdravlju brinuo tako "častan i dobar čovek."

Godinu dana nakon ovog incidenta, Olac je na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa Stojanovićem, ispod koje je napisala: "Gospodin i gospođa Stojanović". Ujedno, ona je na Instagramu svoje ime promenila u Olac Stojanović Bilbao.

Posle prvog bombašog napada na njega, on je napustio Srbiju i pretpostavlja se da se krio upravo u Španiji kod nje jer se u to vreme sumnjalo da Stojanović ima veze sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Jedna njena fotografija odala je njegovu lokaciju.

Inače, Olac Bilbao Gonzales odrasla je u Marbelji, dobro poznatom letovalištu u kojem su se krili brojni balkanski kriminalci. Skrovište su u Marbelji tražili, između ostalih, i Darko Šarić, Luka Bojović, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kao i Željko Maksimović Maka. Pretpostavlja se da je Stojanovića i upoznala u Marbelji.

#stojanović