AKTUELNO

Tina T. koja je Miladina Kovačevića prošle semice prijavila za nasilje saslušana je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u svojštvu oštećene, a nakon nje svedočila je i njena sestra Tamara, kod koje je otišla nakon svađe sa Kovačevićem.

Tina T. je tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra i izjavila da je pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev (za obeštećenje).

U saopštenju tužilaštva, objavljenom na njegovom sajtu, navodi se da je Tina T. ispričala kako je 16. septembra oko 1 čas posle ponoći, po dogovoru sa Kovačevićem, došla u stan u kom je boravio gde su se i posvađali.

On ju je potom, kako je rekla, desnom rukom uhvatio za kosu, oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme joj preteći.

Foto: Printscreen YouTube/AP Archive

Dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario joj je šamar po desnom obrazu, a zatim i pesnicom u predelu glave, nakon čega je naglo pustio, usled čega je ona glavom udarila u pod.

Takođe je navela da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre Tamare T., kao i da je u predmetnom događaju zadobila telesne povrede u predelu glave ali da je lekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije.

Tamara T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju, ali je navela da je njena rođena sestra Tina T., te noći došla u njen stan oko 3 sata, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao osumnjičeni M.K., da je oštećena bila uznemirana i pod stresom i da je sve vreme plakala.

Navela je i da je, da je i pored svoje setre Tine da događaj ne prijavljuje policiji, zbog straha da će je osumnjičeni "ubiti", to ipak učinila i da je polcija ubrzo došla. Takođe je primetila da je oštećena imala povrede u predelu vrata i obe noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Najavljuje da će u daljem toku dokaznog postupka narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje "radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeniničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku".

Foto: Printscreen YouTube/AP Archive

Tužilaštvo je inače uložilo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak od subote, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora Kovačeviću, budući da je i ranije osuđivan za nasilničko krivično delo, kao i da ne uticao na oštećenu i njenu sestru, rečeno je Tanjugu tužilaštvu.

Odluku o žalbi treba da donese krivično vanptresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Kovačević se zasad brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom, koju mu je umesto pritvora odredio sudija za prethodni postupak.

Kovačević je na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je, kako sumnja tužilaštvo, devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon.

Podsetimo, Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

#Devojka

#Miladin Kovačević

#Tužilaštvo