AKTUELNO

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Policijski službenik Policijske uprave u Novom Sadu M. Ð, za koga se sumnja da je zloupotrebom službenog položaja za dve osobe, od kojih je za jednom bila raspisana poternica, pribavio lažna dokumenta, uhapšen je danas, saopštio je MUP Srbije.

Pročitajte još: UBIO TRUDNU ŽENU, A SUMNJIČI SE ZA JOŠ JEDAN ZLOČIN U NOVOM PAZARU: Uhapšen je posle četiri godine skrivanja

Kako je navedeno, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, njemu je određeno zadržavanje.

Sumnja se da je M.Ð. 10. januara 2014. godine, u službenim prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, obavio provere za jednog muškarca iz Beograda i njegove lične podatke, kao i informaciju da ta osoba nema izdata lična dokumenta u Srbiji, dostavio M. Z. iz Beograda, za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Osumnjičeni policajac je, nekoliko dana kasnije, u službenim prostorijama PS Temerin, uticao na policijsku službenicu da na njegovoj adresi prijavi prebivalište za M. Z. i da primi zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave za M.Z sa podacima muškarca iz Beograda, bez prethodne provere identiteta.

Pročitajte još: UŽAS KOD SOMBORA! Provalnik ubio POZNATOG BIZNISMENA, njegova ćerka ranjena

U saopštenju se navodi da su M. Z. izdata dokumenta na osnovu kojih je sa lažnim identitetom napustio zemlju.

Na isti način, krajem januara ove godine, osumnjičeni M. Ð. je, takođe, u PS Temerin pribavio lažna dokumenta za jednu osobu iz Sombora, koja je imala zabranu izdavanja putne isprave u Srbiji, koristeći dokumenta druge osobe.

U saopštenju se navodi da policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju rad na tom slučaju.

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije

#Policija

'