AKTUELNO

Dečaci su pre svađe bili drugari.

-Samo je skočio i napao svog druga koji je pao, držao se za grudi i vrat. Mnogo je krvario - ovako đaci Tehničke škole u Novom Pazaru prepričavaju incident, koji se dogodio danas na času muzičkog u ovoj školi kada je petnaestogodišnjak A.E. izbo svog druga iz odeljenja C.A.

Kako pišu beogradski mediji, povređeni mladić i A.E. su se družili i nije poznato da su bili u sukobu. Vreme na odmorima provodili su zajedno pa nikom nije jasno zbog čega je došlo do napada na času.

 - Sve se dogodilo za nekoliko sekundi i profesor nije uspeo da reaguje. E.A. je skočio i napao svog druga koji je pao, držao se za grudi i vrat, mnogo je krvario. Nastao je haos u učionici, neki đaci su vriskali i plakali, nekoliko učenika istrčalo je iz učionice. Profesor muzičkog je prišao povređenom učeniku, pokušavao da mu pomogne, a došli su i dežurni profesori. C.A. je ležao sav u krvi - rekao je jedan od učenika.

Odmah je pozvan školski policajac koji je brzo reagovao i od učenika oduzeo nož. Policajac je obavestio policijsku stanicu o događaju pa su za nekoliko minuta stigle policijske patrole.

Maloletni učenik je doveden u prostorije Policijske uprave i biže angažovana stručna lica koja će sa njim obaviti razgovor.

Do napada došlo je oko 10 sati u toku nastave.

Incidentu je, kako smo saznali, prethodila svađa kada je C.A. udario šamar A.E. (15), a on se zbog toga iznervirao pa nožem tri puta ubo svog školskog druga u vrat i leđa.

Povređeni učenik odmah je prebačen u novopazarsku bolnicu gde je hitno operisan i gde su mu konstatovane teške telesne povrede.

- Mi smo uradili hitnu dijagnostiku i konzilijarno doneli odluku o hitnoj hirurškoj intervenciji - rekao je docent docent doktor Izet Tutić.

Doktor je naveo da je pacijent primljen kao hitan slučaj, u stanju šoka, sa povredama koje su opasne po život.

- Uboden je, ima tri rane, jedna je u predelu desne pektoralne regije, druga u predelu leve skapule i treća u predelu leve strane vrata - rekao je doktor i naglasio da je sada pacijent u stabilnom stanju.

Maloletnik je upućen na dalje lečenje u Beograd na kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Č.N.

'