AKTUELNO

Ova vest je potresla domaću javnost.

U Beogradu je u nedelju 28. maja, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka Seka Popović.

Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

Foto: Beta

Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca.

Višestrano obrazovana znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture.

Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mlađe kolege kojima je bila strog ali i veoma stručan učitelj agencijskog novinskog izraza. Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk.

Volela je svoj posao iako je, za krajnje korisnike informacija koje je pravila, bila, kao i velika većina agencijskih novinara – anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika, tri slova na kraju vesti SEK, ukazivala da je to delo Slobodanke Seke Popović.

Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1994. do 2011. radila u novinskog agenciji Beta, gde je bila visoko cenjena koleginica i urednica rubrika kultura, šou biznis i zanimljibvosti iz zemlje i sveta.

Kremacija Slobodanke Seke Popović je u subotu 3. juna.

#Novinar

#Smrt

'