AKTUELNO

Komunalna milicija u Šapcu tokom vikenda u jednom lokalu prekinula je korona žurku na kojoj je bilo dvadesetak mladih.

Milicajci su, imali dojavu da se u kafiću, koji im je od ranije poznat po kršenju mera, okuplja grupa mladića i devojaka. Kada su ušli u lokal, zatekli su dvadeset jednog maloletnika kojima je točen alkohol u vreme zabrane rada ugostiteljskih objekata. Njih je bilo tri puta više od dozvoljenog broja u tom prostoru i svi su bili bez maski.

- Reč je o objektu gde se ulazilo na šifru, odnosno poruku, koja je bila signal za konobaricu da otvori vrata. Mi smo dobili dojavu od majke jednog mladića koji je trebalo da bude na toj žurci. Sačekali smo da dođu gosti, onda smo sa njima ušli i unutra zatekli maloletnike bez sredstva za zaštitu i ustanovili još nekoliko prekršaja - objašnjava Borko Jekić, načelnik Odeljenja komunalne milicije Šabac.

Kako objašnjava sagovornik reč je o lokalu od tridesetak kvadrata, gde je, na osnovu mera zaštite moglo prisustvovati nekoliko ljudi.

- Tu je bilo tri puta više osoba od dozvoljenog broja. Žurka je odmah prekinuta, a vlasniku će biti uručena četiri prekršajna naloga. Radio je u nedozvoljeno vreme, nije poštovao distancu, točio je alkohol maloletnim licima i nije imao odgovorno lice za zaštitu od bolesti - napominje Jekić i dodaje da je vlasnik od ranije poznat komunalnoj miliciji jer je radio bez registracije.

Za ovo kršenje mera prekršiocu će biti izrečena kazna u iznosu većem od 200 hiljada dinara.

Šabačka komunalna policija od petka do nedelje radila je pojačanim kapacitetima. Za to vreme obišli su 559 objekata. Pored pomenutog, uočena su još sva prekoračenja, i tu u selima, gde su zatekli otvorenu seosku kafanu i kladionicu.

#koronažurka