AKTUELNO

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljeviaa i još četoro njegovih saradnika kojim se terete da su zloupotrebama preduzeau "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist višu od milijardu dinara.

Krivično vanpretresno veće suda potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal rešenjem, na koje okrivljeni, kao i njihovi branioci imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu, saopšteno je iz suda.

Apelacioni sud će odlučiti o pravosnažnosti optužnice.

Pored Milosavljevića, optužnica tereti vlasnika preduzeća Maksim&co Zorana Šćepanovića, inače i čelnika Fudbalskog kluba Vojvodina, Dušana Protića, Milosavljevićevog pomoćnika, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, Iliju Radosavljevića i Musulina Gorkog.

DEMANTOVAO DAČIĆ: Nisam se svađao sa Vučićem zbog mesta premijera, to nije nikada bio uslov za koalicionu saradnju!

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije saopštilo navode optužnice.

Nakon hapšenja je, međutim, saopšteno da se oni sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica, odnosno da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co" i državnog zemljišta u građevinskom reonu Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co" su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, saopšteno je tada iz tužilaštva.

#Ministarstvo

#Sud

'