AKTUELNO

Viši sud u Beogradu je produžio je pritvor do 30 dana samozvanom učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, saznaje "Novosti".

Aleksiću je, kako saznajemo, produžen pritvor zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.Prethodno je samozvanom učitelju glume produžen pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

Kako su mediji ranije pisali žrtve, ali i njihove porodice i pravni tim bili su zabrinuti zbog činjenice da bi Aleksić mogao da bude pušten da se brani sa slobode.Istraga protiv Aleksića vodi se u slučaju deset žrtava, umesto incijalnih pet koliko ga je prijavilo za seksualno zlostavljanje.

Svedoci Miroslava Aleksića su saslušani. Iako je njegov advokat Zoran Jakobvljević najavljivao da će biti 436 svedoka, od toga na kraju nije bilo ništa, pojavilo se tek sedmoro njih. Reč je, o kako je "Blic" pisao, četvoro bivših polaznika škole, dve majke bivših polaznika i ženi logopedu sa kojom su Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić sarađivali i kod koje su slali one učenike koji su imali problem s dikcijom ili izgovorom.

#Miroslav Mika Antić