AKTUELNO

Komunalna milicija u Valjevu sinoć je prekinula korona žurku u iznajmljenom stanu u širem centru grada. "Domaćinima" slede krivične prijave, a za 12 gostiju novčane kazne.

Posle rasturanja okupljanja 37 učesnika zabave sa sve živom muzikom pre nedelju dana u jednom ugostiteljskom objektu, komunalni milicajci sinoć su, nakon prijave građana da čuju buku, intervenisali u stanu iznajmljenom na dan u širem centru Valjeva.

U stanu je, zabavljajući se uz piće i muziku, zatečeno 14 osoba, a organizatori okupljanja bili su mladić i devojka koji su od vlasnika iznajmili stan na 24 sata. Protiv njih, nakon što su milicajci kontaktirali nadležnom tužioca, biće podnete krivične prijave zbog kršenja Zakona o zaštiti stanovništva protiv zaraznih bolesti, dok su njihovim “gostima” izrečene prekršajne novčane kazne zbog kršenja epidemioloških mera.

Što se tiče ugostiteljskih i ostalih objekata u Valjevu kojima rad od petka uveče nije bio dozvoljen, komunalna milicija nije otkrila nijedan koji je kršio tu odluku.