AKTUELNO

Generalni sekretar saveta za monitoring, ljudska parava i borbu protiv korupcije Mario Spasić govoreći o ’''tajnoj sobi u okviru MUP-a'' o kojoj mediji pišu, istakao je da to nije ništa neobično, a da se postavlja pitanje koliko je takvih soba u onoj zgradi gde je Ministarstvo.

- Vrlo je jasno da je postojala paralelna policija u okviru MUP-a, neko na visokoj funkciji u tom resoru je dozvolio da se formira paralelna policija i da neko zloupotrebi poverenje države i da prisluškuje ljude – rekao je Spasić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Naglašava da je nedopustivo bilo koga prisluškivati, ali ako je dopušteno i bilo moguće da se prisluškuje predsednik i članovi njegove porodice, postavlja se pitanje šta da očekuje svaki običan građanin.

Advokat Svetozar Vujačić rekao je da su Kokeza i Dijana Hrkalović saslušani u svojstvu građana i da je to prva faza krivičnog postupka.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća i da su odbili poligraf, jer su našli neki razlog i dodao da je sledeća faza da se saslušaju u SBPOK u svojstvu okrivljenog i da je to ozbiljnija faza.

- Tada već policija ima dokaze koji govore o osnovanoj sumnji da je neko izvršio neko krivično delo. Onda već policija može, po nalogu tužioca, da mu odredi zadržavanje od 48 sati – ispričao je on.

Novinar i publicista Marko Lopušina rekao je da čitav ovaj slučaj i medijska kampanja gube određeni smisao jer nema optužnica.

Foto: TV Pink Printscreen

On se osvrnuo na anglo-saksonski metod u pravosuđu, a to je da se sumnjivo lice tereti za ona dela za koja postoje dokazi, kako bi proces krenuo, a da će kasnije ta krivična dela i odgovornost nametnu sami po sebi.

Nekadašnji šef specijalnog tima DB-a Božidar Spasić podsetio je da je ministar Vulin govorio da postoje 44 zaplenjena telefona.

Foto: TV Pink Printscreen

- U svakom slučaju istraga neće biti okončana i dok se 44. telefon ne otvori. Ako se u tim telefonima pojavljuju određene ličnosti, onda je to dragoceno za dalji tok istrage– smatra Spasić.

- Činjenica je da je nastupio jedan period u kome se traži neka hijerarhija i komanda odgovornost – dodaje.

Kako kaže, jedan deo istrage koja se vodi je o čistoj kriminalnoj aktivnosti (ubistva, ucene, pljačke...), drugi deo se odnosi na povezanost mafijaških krugova sa policijom, i treći deo je politička pozadina.

Privatni detektiv Uglješa Grgur istakao je da je Papić vršio krivično delo koje mu je naredila Dijana Hrkalović.

Foto: TV Pink Printscreen

-

#Istraga

#SBPOK

#Veljko Belivuk

#kriminalnda grupa