AKTUELNO

U svojoj autorskoj emisiji na TV Vesti Srđan Predojević večeras je ugostio profesora doktora Miroslava Bjegovića sa Fakulteta bezbednosti koji je pričao o povezanosti kriminalnih grupa sa carinom.

Podsetimo, ranije večeras bivši direktor Uprave carina Miloš Tomić pušten je posle saslušanja u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

On je prema pisanju medija, na saslušanje pozvan u svojstvu građanina zbog sumnje da ima saznanja u vezi sa proneverama na Carini sa kojima su povezani i pojedini državni funkcioneri, kao i zbog eventualne povezanosti sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, ali i osobama iz sveta kriminala poput Darka Eleza.

Foto: TV Vesti Printscreen

Carina je pod lupom. Nije zanimljivo Zelenilo, jer tamo nema velikih svota novca. Carina je zanimljiva i zbog transporta robe, često se krijumčare i ljudi, a nažalost i droga. Velike kriminalne grupe zanimaju čelni ljudi koji će im omogućiti da izvrše kriminalnu radnju, kao što je u ovom slučaju bivši direktor Uprave carina. Kriminalnim grupama treba ta vrsta robe, ali im treba neko ko će to da pusti - priča Bjegović.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Autor: S. K.