AKTUELNO

Kraljevčanin Strahinja Savić priznao crnogorskim istražiteljima da je po nalogu sugrađanina Lazara Ilića, koji se sumnjiči za ubistvo u Beogradu, informacije o kretanju „škaljarca“ slao preko kriptovanog telefona nepoznatim osobama.

Strahinja Savić iz Kraljeva, koji je uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je učestvovao u pripremi likvidacije Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, priznao je da je naloge primao od Lazara Ilića, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je ubio Aleksandra Šarca u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu!

Savić je, kako prenose Vijesti, istražiteljima dao i šifru svog kriptovanog telefona iz čije je sadržine otkriveno da je sve o kretanju Kana javljao osobama pod pseudonimima Predator i Pirana novi.

- Policija i dalje radi na identifikaciji osoba koje su se krile iza ovih pseudonima, za koje se sumnja da su pripadnici kavačkog klana ili njegovog beogradskog ogranka, na čijem su čelu bili uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković. Interesantno je da su upravo Belivuk i Miljković baš u vreme pripreme ubistva Kana, koji važi i za prijatelja Luke Bojovića, bili u Kotoru, i to u gostima kod vođe „kavčana“ - otkrivaju izvori iz istrage.

Podsetimo, Savić i Ilić su uhapšeni 22. januara u štek stanu u Budvi zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Kana. I Šarac, kog je u Beogradu, kako se sumnja, ubio Ilić, bio je blizak škaljarskom klanu.

Crnogorski istražitelji sumnjaju da je uhapšeni srpski državljani trebalo da likvidiraju Marka Ljubišu Kana za račun suprotstavljenog kavačkog klana, a ne isključuju ni mogućnost da su oni deo Belivukove ekipe.

DEŠIFROVALI PORUKE

Zvali se po superherojima Ekipa Veljka Belivuka je, kako smo ranije pisali, međusobno komunicirala preko aplikacije Skaj, a policija je nakon hapšenja pronašla 44 takva telefona. Navodno, uspeli su da ih dekodiraju i u njima pronađu slike i snimke. Među fotografijama su i one na kojima su osakaćena tela žrtava. Istražitelji su navodno uspeli da povežu i pseudonime sa konkretnim osobama, a Belivukovi vojnici su se na Skaju zvali po superherojima, likovima iz serija i filmova i slično.

- Strahinja Savić je na saslušanju priznao da je u Crnu Goru došao između 19. i 20. januara i da mu je zadatak bio da prati osobu čije je ubistvo planirano. Objasnio je sve detaljno, na koji način je prešao granicu, ko mu je omogućio prevoz i koja je zapravo bila njegova uloga - prenose Vijesti.

Kako se navodi u spisima predmeta, Savić je tokom iznošenja odbrane izjavio da je sve radio po nalogu Lazara Ilića.

- Tvrdi da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u ugostiteljskom objektu kod budvanskog sportskog centra, odakle je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog i preko kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju, a sve kako bi javio kada se stvori pogodan trenutak za ubistvo - navodi se u dokumentima iz istrage i dodaje da su analizom sadržaja kriptovanog telefona, čiju je šifru predao, potvrđeni navodi njegovog priznanja.

#Velja Nevolja