AKTUELNO

Osumnjičeni za napad nije govorio tokom kratkog saslušanja, osim što je potvrdno odgovorio kada ga je sudija obavestio da je optužen za ubistvo tokom napada.

Ahmad Al Alivi Alisa (21), osumnjičeni za napad u supermarketu u Bolderu u Koloradu, u kojem je ubijeno 10 osoba, uključujući mladića srpskog porekla Nevena Stanišića, prvi put se u četvrtak pojavio pred sudom, a njegov advokat tražio je zdravstvenu procenu njegovog mentalnog stanja.

Na zahtev advokata osumnjičenog Ketrin Herold naredno saslušanje neće biti zakazano u sledeća dva do tri meseca kako bi se omogućilo odbrani da proceni mentalno zdravlje osumnjičenog i dokaze, koje su prikupili istražitelji.

Osumnjičeni za napad nije govorio tokom kratkog saslušanja, osim što je potvrdno odgovorio kada ga je sudija obavestio da je optužen za ubistvo tokom napada, u kojem je ubijen i jedan policajac, kao i za pokušaj ubistva zbog navodnog pucanja na drugog policajca, koji nije povređen.

Okružni tužilac Boldera Majkl Doerti rekao je da vlasti planiraju da podignu i dodatne optužbe, ali nije precizirao šta će one sadržati.

Alisa se nije izjasnio o krivici, a nalazi se u zatvoru, bez prava na kauciju.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je za AP da je porodica osumnjičenog prenela istražiteljima da veruju da Alisa pati od neke vrste mentalne bolesti.

Sahrana Nevena Stanišića u subotu

U međuvremenu, kako prenosi Glas Amerike, porodica ubijenog Nevena Stanišića zahvalila je prijateljima, susedima, svojoj crkvi i lokalnim vlastima, kao i široj srpskoj zajednici u SAD, na podršci i izrazima saučešća.

Foto: Twitter.com

Saopšteno je da će Stanišić biti sahranjen u subotu, u krugu porodice u Lejkvudu.

Porodica Stanišić je pozvala medije da poštuju njihovu privatnost.

Ispred crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lejkvudu ljudi ostavljaju sveće i odaju poštu Stanišiću.

#Ahmad Al Alivi Alisa

#Kolorado