AKTUELNO

Nesreća se dogodila na međunarodnoj pruzi.

Šesnaestogodišnji dečak J.L. iz Jagodine poginuo je sinoć oko 23 sata na međunarodnoj pruzi nekoliko stotina metara od centra grada, kada se popeo na napušteni vagon i uhvatio za žicu pod naponom. Ovo je treći takav slučaj za u proteklih nekoliko godina da se mladići penju na stare vagone i ginu od električnog napona.

-On je sa drugarom došao do napuštenih vagona i popeo i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo i dečak se pretvorio u živu buktinju. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevidci.

Drug nesrećnog dečaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

-Ovde se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomere,stoje ovde tri decenije. Ovo je treća smrt maldića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra, kaže čuvar pružnog prelaza.

Njegov otac ga je pred nama pitao zašto je došao do vagona, šta su tu tražili, kada je rekao da ide u grad. Dečak nije imao odgovor, pričaju stanari obližnjih kuća.

Inače, tak deo Jagodine važi za "crnu tačku", jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prelaza.

N. Petričević

'