AKTUELNO

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću, koji je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića.

Pritvor mu je produžio sudija za prethodni postupak, na predlog tužilaštva, a na ovu odluku Papićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanporetresnom veću suda u roku od tri dana, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Tužilaštvo sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivicno delo trgovina uticajem.

Pritvor je tražilo radi prikupljanja dokaza koji iz opravdanih razloga još nisu prikupljeni.

Papić je nakon hapšenja, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja...