AKTUELNO

Tajna prostorija koja je otkrivena u kući strave u Ritopeku, a koju je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nalazi se u sklopu kuće.

Tajna prostorija koja je otkrivena u kući strave u Ritopeku, a koju je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nalazi se u sklopu kuće, između podruma i jedne sobe, saznaju mediji. Radi se o prostoriji koja ima oko petnaestak kvadrata i u njoj je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa!

Kako kaže izvor blizak istrazi gotovo je sigurno da je sa tajnom prostorijom “zaokružena priča na kojoj Belivukova grupa pada i koja ih vodi ka doživotnoj robiji”.

Mleli tela žrtava?!

Istražitelji su u tajnoj prostoriji kod podruma pronašli i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i sada se osnovani sumnja da su Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i Miljković svoje žrtve mleli! Inače, Miljkovićev nadimak je “Mesar”, a pojašnjavan je navodima da je on bio režiser svirepih ubistava. Po hapšenju je prilikom prvog saslušanja procurela vest da je Miljković posebno reagovao na upit o nadimku. Sada kada je pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa, postaje i jasnije zašto ni detaljnom pretragom, kopanjem, pa čak i deponije u Vinči do koje su vodili pojedini tragovi, nije pronađeno nijedno telo svirepo ubijenih žrtava.

Foto: Facebook.com/Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Printscreen

Tajna soba puna dokaza

U tajnoj prostoriji je, kako saznaju mediji, evidentirano pregršt dokaza koji tek treba da se analiziraju.

- Tajna prostorija je tek pronađena i za sada je rano govoriti o DNK i kome pripadaju. Takođe količina pronađenog oružja je neverovatna - kaže izvor.

Za sada niko ne želi ni da potvrdi niti da demantuje, ali može se pretpostaviti da je postojanje tajne prostorije otkrio neko iz Belivukove grupe.

Do tajne sobe kroz pod kuće

Prema nezvaničnim navodima tajna prostorija koja je krila najmračnije tajne Belivukove grupe nalazi se između podruma i sobe. Izvor kaže da je “ukopana”, a da se u nju ulazilo kroz pod kuće.

Kuća u Ritopeku od početka februara, kada su uhapšeni Velja Nevolja i Miljković Mesar, je objekat na koji su policija i BIA posebno skoncentrisane. Sumnjalo se da su upravo u ovoj kući vršena zlodela - mučenje otetih suparnika, a potom i svirepa ubistva. Policija nije napuštala kuću praktično tri meseca.

Foto: E-Stock, Tanjug

U kući je isprva pronađen sef, potom oružje, ali i DNK tragovi. Sumnjalo se da su fotografije sa odsečenom glavnom napravljene upravo tu. U nju je ušao član "Pink Pantera" iz Niša Milan Ljepoja i nikada iz kuće nije izašao. Iako je Tužilaštvo posedovalo pregršt dokaza, nedostajali su oni, grubo rečeno krucijalni, sa kojima nijedna optužnica ne pada. Pretpostavlja se da to zasigurno obezbeđuje tajna prostorija.

Kuću strave u Ritopeku Belivuk je kupio od člana svoje grupe Vlade Draganića (47), koji je takođe uhapšen početkom godine kao deo kriminalne grupe. Spekulisalo se da ju je Belivuk platio preko 100.000 evra jer je lokacija bila idealna i za ubistva i šverc narkotika. Belivuk je međutim, nije prepisao na svoje ime i ona se vodi i dalje na Draganića, koji je međutim, u vreme prodaje vikendice kupio luksuzan stan u naselju na Zvezdari, u novogradnji. U istoj zgradi, na drugom ulazu, stan ima i Belivuk.

Za sada se osnovano sumnja da su u ovoj kući mučeni a potom i ubijeni navijač Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja i navijač Zdravko Radojević, koji je bio blizak prijatelj Miljkovića "Mesara".

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja