AKTUELNO

Industrijska mašina za mlevenje mesa, koja je pronađena u tajnoj prostoriji vikendice Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Ritopeku, prebačena je u forenzički centar MUP Srbije na dalju analizu.

Još na licu mesta su, međutim, forenzičari su pronašli tragove koji ukazuju da su u ovom svojevrsnom bunkeru, sakrivenom pod zemljom, vršene egzekucije i uklanjani tragovi.

Osnovano se sumnja i da je ova aparatura korišćena za monstruozno uklanjanje delova tela ubijenih protivnika zloglasne Belivukove i Miljkovićeve kriminalne ekipe, čiji je pravi vođa Radoje Zvicer, jedan od navodnih čelnika "kavačkog klana". Policija je došla do dokaza da su u ovoj vikendici ubijena najmanje petorica muškaraca.

- Ono što smo zatekli unutra šokiralo nas je - navodi izvor iz istrage.

- Tragovi ukazuju na strašne metode mučenja, koje su primenjivali Belivuk i Miljković i njihovi saradnici protiv kidnapovanih rivala.

Izvori navode i da su se u toj tajnoj prostoriji sprovodile likvidacije, a osim pomenute mašine, pronađeno je nekoliko pištolja, automatskih pušaka, snajper i velika količina municije. Sve je to poslato sada na veštačenje. Sumnja se da su iz tih oružja po Beogradu, ali i šire, ubijani ljudi. Rezultati tih analiza vrlo brzo će biti poznati. Do saznanja o postojanju ovog "bunkera smrti", kao i arsenala oružja policija i tužilaštvo došli su posle analize kriptovanih telefona oduzetih od članova ove kriminalne grupe, ali i posle odluke nekolicine "Veljinih i Maretovih vojnika da progovore i sarađuju sa istražnim organima".

Neki od njih pokušavaju da dobiju povlašćeni status svedoka saradnika, pa su detaljno opisali ulaz u tu tajnu prostoriju pod zemljom. Do nje se dolazilo uskim hodnikom iz podruma vikendice. Vrata na tom prolazu su bila tako zamaskirana da je bilo teško uočiti da postoji prolaz. Ipak, istražujemo sada i mogućnost da li je došlo do slučajnog previda tokom prve pretrage kuće. Policija već dva dana u tom zdanju smrti u Ritopeku, gde su navodno mučeni i ubijani ljudi, a o čijem su životu, bukvalno, odlučivali Belivuk i Miljković. I narednih dana pretraga će biti nastavljena, jer stižu nove informacije od članova ove kriminalne grupe.

Takođe, tragovi ubijanja su pronađeni i u prostorijama ove ekipe na stadionu FK Partizan. Forenzičari su pronašli tokom jednog od uviđaja fragmente kostiju lobanje. Inače, gotovo od svih članova porodice nestalih muškaraca, koji se na bilo koji način dovode u vezu sa Belivukom i Miljkovićem, uzet je biološki trag, kako bi se na osnovu DNK utvrdio identitet ubijenih. Prekjuče, tokom pronalaženja dokaza o monstruoznosti delovanja ove kriminalne grupe, mesto krvavih dešavanja u Ritopeku obišli su i ministar policije Aleksandar Vulin, direktor Bezbednosno - informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i tužilac za organizovani kriminal (TOK) Mladen Nenadić. MUP i BIA rade zajedno na ovom slučaju, kojim koordinira TOK.

#Ritopek

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja

#bunker smrti