AKTUELNO

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila protekle noći iza ponoći jedna osoba je zadobila teške telesne povrede i smeštena je u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Kako je saopšteno iz PU Trebinje, saobraćajka se dogodila u mestu Biograd, na putu Trebinje-Dubrovnik, a učestovalo je vozio „reno klio“ u kome su bile četiri osobe.

Prema sazananjima Srpskainfo, automobil je udario u brdo, a teške povrede je zadobio suvozač, dok su ostale tri osobe lakše povređene.

U PU Trebinje navode da su se tokom vikenda dogodile dve saobraćajne nezgode, a u prvoj, u petak veče u mestu Orah na području Bileće, sudarili su se „golf“ kojim je upravljao M.G. i „pasat“ kojim je upravljao R.D. iz ovog mesta.

Nakon izazvane saobraćajke sa materijalnom štetom, osoba inicijala R.D., koja je izazvala udes, napustila je lice mesta, a nakon što ga je policija pronašla i alkotestirala, otkriveno je da je imao 1,63 grama alkohola po kilogramu.

Policija je za vikend iz saobraćaja isključila 37 osoba u istočnoj Hercegovini zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su sedmorica lišena slobode, a najveća izmerena količina alkohola u krvi bila je 2,92 promila, saopšteno je iz PU Trebinje.

U policiji ističu da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda vožnja pod uticajem alkohola i apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise.

#Trebinje

#udes