AKTUELNO

Plavšić je 6. maja 2019. godine nasmrt pretukao nesrećnog čoveka, udarajući ga rukama i nogama ispred njegove porodične kuće u proleterskoj ulici u Kovilju. Sve se odigralo pred Josipovom suprugom i maloletnim unukom.

Slavko Plavšić (32) iz Kovilja osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju bivšeg tasta Josipa Baranjia (61) iz istog mesta.

Plavšić je 6. maja 2019. godine nasmrt pretukao nesrećnog čoveka, udarajući ga rukama i nogama ispred njegove porodične kuće u proleterskoj ulici u Kovilju. Sve se odigralo pred Josipovom suprugom i maloletnim unukom.

Sudija Ivana Josifović je prilikom izricanja presude rekla da je utvrđeno da u ovom slučaju nije reč o običnom, već o teškom ubistvu, jer ima elemenata nasilja i bezobzirnosti. Prema njenim rečima, nije prihvaćena odbrana okrivljenog da ga je Josip prvi napao metalnom šipkom, i da se branio, već da je Plavšić prvi zadao udarac bivšem tastu, pišu mediji.

- Nasrnuo je golim rukama na Josipa, a bezobzirnost se ogleda u tome što ga je udarao krvnički pred njegovom ženom i unukom - rekla je sudija Josifović i dodala da se drskost ogleda i u tome što je Josipove supruge tražio cigaretu.

Sudija je dodala da je insistirao da komunikaciji sa bivšom suprugom, ne mareći za to da li ukućani spavaju i što se u kući nalazi četvoro maloletne dece.

- Oteli ste Josipu metalnu šipku koju je on uzeo, i niste stali dok ga niste ubili. Imali ste kontrolu, znali ste šta radite, i niste stali - rekla je sudija obrazlažući presudu.

Kako je moglo da se čuje prilikom izricanja presude, Plavšić je i ranije osuđivan.

Zbog nanošenja teških povreda 2013. je bio osuđen na godinu dana, i pet godina uslovne kazne, a dok je trajala ta kazna, on je 2017. godine bio osuđen novčano 100.000 dinara zbog tuče. Deo kazne je platio, dok mu je ostatak zamenjen zatvorom.

Podsećamo, ćerka ubijenog pre dve godine rekla je za medije da je okrivljeni nakon zločina pozvao komšiju i rekao mu da je "golim rukama ubio Mađara".

- Idem sada i ostale da pokoljem. Posle ću ti pokloniti nož, da imaš za uspomenu. Ja ću biti jedno pet godina u zatvoru, ali njih neće više biti. I nemoj da me ne obiđeš u zatvoru - prepričala je Slavkov razgovor sa komšijom njegova bivša supruga Anita i dodala da je preživljavala pravu golgotu sa njim.