AKTUELNO

Jovana Đ. (22) utopila se na Đurđevdan na Gružanskom jezeru, naočigled svoje simpatije Kragujevčanina Nikole, iako se on lavovski borio da je spase, ali se i sam nagutao vode i u kritičnom stanju završio u bolnici.

Jovana je uzela nekoliko dana slobodno i na Đurđevdan otišla na Gružansko jezero sa nekoliko prijatelja. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje, na kojoj je bio i Nikola prema kojem je gajila simpatije. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Nikola se svom snagom trudio da je spase, zbog čega se nagutao vode i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Dušan Mirić ističe da je Jovana u protekla tri meseca radila na punktu za vakcinaciju, kada je bila najveća gužva.

Bila je fantastičan volonter. Doktori iz bolnice su bili oduševljeni njenim zalaganjem i predlagali su nam da je zaposle u bolnici čim završi školu, ali je nesreća, nažalost, bila brža... Ne mogu da verujem da smo je izgubili, celu noć sam plakao posle vesti da je nastradala - navodi Mirić, skrhan bolom.

Brat Jovanine najbolje drugarice Valentine L. (20), koja je bila na Gružanskom jezeru u trenutku tragedije, kaže da su se njih dve prevrnule zajedno sa Nikolom, dok su sedeli na dasci.

Valentina i Nikola nisu imali pojma da Jovana ne zna da pliva! Nikola joj je bio simpatija. Pokušao je da je izvuče, ali se toliko nagutao vode da je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Jovana mi je bila kao sestra. Dolazila je kod nas, jela sa nama i spavala kod nas. Mojim roditeljima je bila kao druga ćerka... Svi smo u šoku, moja sestra nije u stanju da govori o tragediji - rekao je Svetozar.

Jovanina drugarica Olja kaže da su nekoliko meseci radile zajedno na punktu za vakcinaciju.

Uvek je bila spremna da pomogne drugima. Mogla sam da je zovem u pola noći, ako mi nešto zatreba. Zauvek ću je pamtiti kao pravu drugaricu - kaže Olja.

Datum sahrane će biti zakazan naknadno jer porodica čeka nalaz obdukcije.