AKTUELNO

Velika tragedija potresla je selo Ravnuše kod Srebrenika kada je život od strujnog udara na trafostanici izgubio 16-godišnji Bojan Stanković.

Naime, iako je znao da je to mesto izuzetno opasno mladić se popeo na trafostanicu koja je bila pod velikim naponom, gde ga je u petak uveče usmrtio jak strujni udar, prenosi Avaz.

Inače, baš u avliji porodice Stanković nalazi se neograđena trafostanica koja je bila pogubna za Bojana.

U više navrata Stankovići su, kako su kazali, molili Elektroprivredu BiH da izmesti trafostanicu, ali to nikada nije učinjeno.

Kada su članovi porodice shvatili da je Bojan doživeo strujni udar nastala je prava drama, jer je dečak visio na trafostanici i nije mu se moglo prići zbog napona.

Foto: Unsplash.com

Jedan od komšija smogao je hrabrosti da pokuša da mu pomogne, ali je i on zadobio strujni udar pa je zbog povreda prevezen u bolnicu gde je navodno zadržan na lečenju.

Očajni roditelji pozvali su policiju, a ubrzo je na lice mesta stigla i ekipa Elektroprivrede BiH koja je isključila trafostanicu s napona pa je dečak spušten na zemlju. Lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt.

UMRLO IM PETO DETE! Za samo godinu dana imali dve tragedije, a još troje naslednika im je preminulo prirodnom smrću!

Bojanova majka Mileva kroz suze je kazala da joj je ovo druga tragedija za godinu dana.

Prošle godine naš sin Dejan je u Srbiji radeći za nadnicu smrtno stradao u šumi pod prevrnutim traktorom. Sada smo izgubili i Bojana. Još troje dece mi je umrlo prirodnom smrću - kaže uplakana Mileva.

Dalibor Stanković, Bojanov ujak koji živi u Austriji, nakon što je čuo za tragediju došao je da ublaži bol sestri i zetu. Kaže da je on lično upozoravao Elektroprivredu BIH da izmesti trafostanicu iz dvorišta kako neko od dece ne bi nastradao igrajući se.