AKTUELNO

Andonović je bio i nacionalni sudija od 2017. godine.

Stefan Andonović, bivši državni prvak u plivanju i istaknuti sudija, iznenada je preminuo u petak u 30. godini života.

Ovu vest objavilo je Udruženje plivačkih sudija Srbije koje je izrazilo duboko saučešće porodici.

- U ime plivačkih sudija “Udruženje plivačkih sudija – SRB” upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj celokupnoj porodici, devojci Sanji Andrejević i mnogobrojnim prijateljima - stoji u saopštenju.

Andonović je bio član plivačkog kluba Partizan, Beogradskog plivačkog kluba i 11 aprila. U mlađim kategorijam svojim plivačkim rezultatima postao član plivačke reprezentacije Srbije. Kao najuspešniji plivač, Beogradskih liga osvajač je čak 11 individualnih pehara.

Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 metara delfin stilom, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima.

Učestovao je na Evropskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorska Balkanijada 2007. godine Pitesti, Igrama jugoistočne Evrope 2008. godine u Solunu. Osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istambulu 2009. godine.

Foto: Facebook.com/Stefan Andonović

Po završetku aktivnog takmičarske karijere, preuzima misiju afirmisanja masters plivanja, čime još jednom neizmerno zadužuje plivanje svojim rezultatima, darujući najbolji deo sebe. Na masters takmičenjima postaje neprikosnoveno prvak Srbije.

Na Evropskom masters prvenstvu 2018. godine u Kranju zauzma u štafetnom plivanju četvrto mesto u disciplini 4×50 m mešovito. Na Svetskom masters prvenstvu u plivanju 2017. godine u Budimpešti zauzima 7 mesto u štafeti.

Nacionalni plivački sudija Plivačkog saveza Srbije postaje od 05. 08. 2017. godine, redovno sudi na državnim i regionalnim prvenstvima Srbije, te postaje jedan od najperspektivnijih mladih sudija Srbije.

Sudio je Balkansko prvenstvo u plivanju 2018. godine u Sarajevu i olimpijske Evropske igre malih zemalja 2019. godine u Podgorici, gde je dobio najviše ocene i pohvale.

Plivački savez Srbije imao je tu čast da ga predloži za prvog arbitražnog sudiju pri Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije. Od 2017. godine obavlja funkciju arbitra u Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.