AKTUELNO

Ekipa Veljka Belivuka, za koju se sumnja da stoji iza brojnih ubistava, imala je izrazito okrutne metode mučenja žrtava, ali i jasne političke ambicije. Kako kažu sagovornici Pinka, to potvrđuje podatak su pripremali oružje za politički atentat, a da je logično da je meta bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentarišući pisanja medija da su članovi ekipe Veljka Belivuka ćevape od ljudskog mesa slali vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, koji bi ih ispekao na roštilju i jeo ili davao psima, politikolog dr Jelena Vukoičić kaže to zvuči kao horor film.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Srbiji do sada nismo imali priliku da se susretnemo sa organizovanom kriminalnom grupom koja ima ovakve metode delovanja, mada se ne treba čuditi previše, jer su mafijašima u svetu metode delovanja sve okrutnije - rekla je Vukoičić.

Kako kaže, albanska mafija je upravo uspela da istisne sicilijansku svojom okrutnošću.

- Kriminalci se bore za status u svom svetu i takmiče se ko će biti okrutniji i brutalniji - istakla je Vukoičić, napomenuvši da je podjednako jezivo to što su ljudi u ovoj kriminalnoj organizaciji imali političke ambicije.

Vidimo da su bili povezani sa klanovima u Crnoj Gori. Kriminalci u regionu mnogo bolje sarađuju od političara. Imali su oružje spremano za politički atenat, i logično je da je Vučić bio meta, istakla je Vukoičić.

Urednik Srpskog telegrafa Dražen Ostojić je podsetio da je Veljina ekipa imala podršku i u policiji u državnom vrhu.

Foto: TV Pink Printscreen

Sigurno da onoliko naoružanje nije pripremano za samo jedno ubistvo već za preuzimanje vlasti. Imali su svog naslednika i predsednika države i predsednik SNS-a, i ko će biti na čelu MUP-a, praktično su imali celu "vladu u senci" koje je bila spemna za dan posle, rekao je Ostojić.

Kako dodao, reagovano je u pravom momentu i tome se stalo na put.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja