AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su R.A. (1964), G.N. (1966), B.I. (1976), M.N. (1988), N.Z. (1970), G.R. (1965), S.J. (1982), N.M. (1991), G.I. (1969), V.S. (1961), M.P. (1984), D.M. (1963) i T.S. (1985), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv A.C. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da su R.A., M.N., G.N., G.R., S.J., V.S., M.P., B.I., N.M., D.M.,G.I. i N.Z., kao članovi Komisije Šumskog gazdinstva „Vranje“, na osnovu Odluke o dodeli ugovora o otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području Šumskog gazdinstva „Vranje“ sačinili fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu radova na pošumljavanju terena n Šumskom gazdinstvu „Vranje“, koje su navodno izvele preduzetničke radnje „Grin Forest“ iz Surdulice i “ Forest Verde“ iz Niša. 

Na osnovu toga, T.S. i A.C. su, kako se sumnja, te radove fakturisale i naplatile, iako nisu izvedeni u celosti. Sumnja se da je deo sadnica koje su bile planirane za pošumljavanje Šumskog gazdinstva „Vranje“ zadržala T.S. radi dalje prodaje, dok je deo sadnica uništen.

Na taj način, pribavljena je pribavljena je protivpravna imovinska korist, a Šumsko gazdinstvo „Vranje“ je oštećeno za iznos od 4.601.584 dinara.

Za trinaestoro osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dok je protiv jedne osumnjičene osobe podneta prijava u redovnom postupku.