AKTUELNO

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu određen je pritvor do 30 dana J. R .K. (39) iz tog grada koja je vlasnik ugostiteljskog objekta ispred kojeg je 16. maja u kobnoj tuči nastradao Aleksa Stojmenović (26).

Aleksičanka je osumnjičena da je počinila krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Kako je danas saopštila policija, osumnjičena je uhapšena zbog sumnje da je 16. maja nakon tuče u ugostiteljskom objektu sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

Policija je istog dana u tom ugostiteljskom objektu zatekla više osoba što je suprotno epidemiološkim merama koje su na snazi. Navodno je u lokalu bilo više od stotinu gostiju što je preveliki broj s obzirom na važeće propise.

Prema nezvaničnim saznanjima, kad je policija u ugostiteljskom objektu zatražila snimke sa sigurnosnih kamera, kako bi se rasvetlio kobni događaj, vlasnica pravdala da joj je risiver izgoreo u požaru.

- Međutim, policija je pregledala mesto gde se nalazio risiver i posumnjala da je nedavno sklonjen. Suočena sa činjenicama vlasnica je priznala da je sklonila risiver i predala ga policiji. Na jednom od snimaka zabeležena je tuča i video se momenat kad Aleksa zadobija udarac u vrat nakon čega je zločin rešen - kaže izvor iz istrage.

Vlasnica se prema nezvaničnim informacijama pravdala da je risiver sklonila da se ne bi video stvaran broj gostiju u kafani, a ne da bi prikrila počinioce, ali joj to objašnjenje nije pomoglo da protiv nje ne bude podneta i krivična prijava za sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Foto: Google maps

Podsetimo, policija je po prijavi da se četvorica mladića tuku došla u ugostiteljski objekat u kojem se slavio 18. rođendan i ispred lokala zatekla Aleksu bez svesti. Mladić je prebačen u Klinički centar u Nišu gde je nekoliko sati kasnije preminuo zbog krvarenja u produženoj moždini.

U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda, a svi saslušani gosti su izjavljivali da nisu videli da ga je neko udario. Međutim, nakon što je policija došla u posed snimaka sa sigurnosnih kamera, utvrđeno je da je Aleksa dobio udarac u vrat zbog kojeg se srušio na zemlju, a obdukcija je potvrdila te navode jer je na mestu povrede nađen hematom.

Zatim je uhapšen O. P. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da je je Aleksi zadao kobni udarac. On se sumnjiči da je počinio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom. Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Da tuga bude veća razlog za tuču bio je banalan - u pitanju je bila manja čarka bez ikakvog značajnijeg povoda.

#Aleksa Stojmenović

#Pritvor

#kafana

#tuča