AKTUELNO

Nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula je da u "beton hali" gde su u baštama restorana sedeli gosti pravi nered.

Tačnije, lomili su izloge, zatim inventar, potom su i naneli povrede određenom broju lica, zbog čega je usledila akcija MUP-a RS, čiji su prpadnici u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom priveli, tačnije uhapsili ukupno 109 punoletnih lica.

Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalil prisutnih lica,zatim pregleda svih video zapisa po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavanje za sada u odnosu na 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvršili u grupi krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344/2 krivičnog zakonika, a ostala lica zbog izvršenog prkršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a i zbog nedostatka za sada dokaza da su izvršili i krivično delo, odmah su sprovedeni kod dežurnog sudije za prekršaje.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neka lica među njima izvršila krivična dela, a ne prekršaj i protiv njih će se voditi krivični postupak.

Takođe, ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilastvom utvrdi identitet i drugih lica da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem isto u "beton hali" ili bilo gde drugo nakon proslave izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih lica.

Od Urgentnog centra pribaviće se svi izveštaji o broju lica koja su zadobila povrede i da li su lake ili teške, zatim će se i od svih tih lica uzimati izjave.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Osumnjičeni koji su zadržani njih 10 biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilastvu, nakon čega će dežurni zamenik, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, odlučiti da li će predloziti sudiji za prethodni postupak pritvor ili ne.

A u daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti privedenih, tačnije da li se u njihovim radnjama sticu obeležja krivicnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344/2 kz izvršeno u grupi ili nekog drugog dela.

Autor: M. Mijatović

#Navijači