AKTUELNO

Pred zamenikom javnog tužioca danas saslušano je deset okrivljenih povodom nereda u ''Beton hali'' i to U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š. na okolnosti izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ, nakon čega je tužilaštvo predložilo da im bude određen pritvor do 30 dana.

Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda dana 22.maja kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u ''Korteu'' pored ugostiteljskog objekta ''Lafayette“ u Beton hali okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede.

Foto: Privatna arhiva

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje prema deset lica koja su učestvovala u ovom događaju u trajanju od 48 sati zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca danas je svih deset okrivljenih negiralo izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutnina proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, nakon čega je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom.

U dokaznom postupku Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećena lica i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih, te će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Autor: M.Mijatović

#OJT

#Osumnjičeni

#saslušanje