AKTUELNO

Danas oko 11.00 časova, na GO Savski venac u ulici Vojvode Mišića, nepoznati muškarac je sekirom napao vozača i komunalnog radnika JKP „Gradska čistoća“.

Ekipa „Gradske čistoće“ je na poziv građana došla da ukloni šut iz ulice Vojvode Mišića. U uskom prolazu kod broja 23 kamion „Čistoće“ se susreo sa automobilom kojim je upravljao nepoznati muškarac.

On je revoltiran molbom vozača da sačeka dok kamion prođe, komunalnim radnicima najpre uputio pregršt psovki i uvreda na nacionalnoj osnovi. Iako su ga radnici zamolili da se smiri, napadač je nastavio sa verbalnim napadima, da bi u jednom trenutku iz automobila izvadio sekiru i nasrnuo na vozača i komunalnog radnika.

Komunalni radnik M.M. je zadobio ogrebotinu čela, a vozač Đ.A. povredu glave i prevezen je kolima hitne pomoć u Urgentni centar Srbije na dalju opservaciju. Radnici iako vidno potrešeni, nisu životno ugroženi. O napadu je obaveštena policija koja je odmah izašla na lice mesta i obavila uviđaj.

„Verbalni i fizički napadi na zaposlene JKP „Gradska čistoća“ su nedopustivi. Svaka šteta može da se nadoknadi, ali stres, vređanja i telesne povrede koje naši zaposleni doživljavaju ostavljaju trajne posledice. Ogorčen sam zbog iskazane brutalnosti prema našim radnicima koji časno i predano rade svoj posao, a za dobrobit svih sugrađana. Preduzeće je u obavezi da zaštiti zaposlene, a nasilje nikada nećemo tolerisati i zato sam siguran da će policija brzo i efikasno uraditi svoj posao i napadača privesti pravdi.“, izjavio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

#Gradska čistoća

#Napad