AKTUELNO

Neđeljku Đuroviću (31) sudi se za ovaj zločin od februara 2020. godine.

Suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, za koje je osumnjičen Neđeljko Đurović (31), odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog bolesti Đurovićevog advokata.

Kako je rečeno, Neđeljkov branilac je pre tri dana obavestio sud da neće prisustvovati zakazanom glavnom pretresu zbog narušenog zdravlja zbog korona virusa. Priložio je izveštaj upale pluća.

Kako saznajemo u sudu, ukoliko ne bude mogao da dođe na sledeći glavni pretres, Đurović je obavešten da treba da mu se nađe zamena za branioca ili će mu se dodeliti branilac po službenoj dužnosti.

Naredni pretres je zakazan za 15. jun, a zakazan je i još jedan termin, 9. jul.

Zamenik višeg tužioca je predložio dopunsko ispitivanje svedoka cimera Filipa Bjelića i devojke Katarine Petrović koji bi trebalo da svedoče o izgleda mesta na kom je Mileusnić ubijen, kao i o njegovom uobičajenom kretanju.

Sud će naknadno odlučiti o ovom predloga.

Inače, Milošev otac je hirurg, i kada je video obdukcioni nalaz, znao je da njegovom sinu nije bilo spasa.

- Dok je umirao, moj sin je ponavljao "moram da izdržim, moram da izdržim...", ali nož mu je rasekao trbušnu aortu. Toliko je iskrvario da nije mogao da izdrži i preživi - rekao je ranije Goran Mileusnić za medije.

Da podsetimo, poslednja dva suđenja su odložena. Prvo je odloženo jer se veštak nije spremio za suđenje, a drugo jer je branioc javio da je zaražen koronom.

Tog 27. januara student Miloš Mileusnić (24) krenuo je kod devojke nasmejan, srećan što će je videti... Nikad nije stigao.

Tih dana mediji su pisali da je Đurović nezadovoljan svojim životom izašao na ulicu sa nožem u rukama odlučan da nekoga ubije.

- Vreme je za mene tad stalo. A bio je sunčan dan. Dolaziš u kapelu, donosiš odelo, oni ga obuku, vidiš svoje dete u kovčegu, grliš ga, a on hladan kao beton... A, nekad je bio veseo, kretao se, smejao ..." - ispričao je ranije za medije Milošev otac Goran Mileusnić svoju bol zbog gubitka sina.

Neđeljku Đuroviću (31) sudi se za ovaj zločin od februara 2020. godine.

Autor: