AKTUELNO

Policijska stanica Zvezdara važi za najmlađu PS u prestonici, jer u svom timu ima najviše mladih policajaca, a među njima i nekoliko žena, koje rade rame uz rame sa muškim kolegama. Nataša Lapčević (27) i Dragan Stojadinović (29) poslednje dve godine sa kolegama neumorno rade na suzbijanju narkotika, a primetno je, kako kažu, da među narko-dilerima ima mnogo maloletnika.

Rad na terenu

- Iza svakog uspešno rešenog slučaja stoji operativni, višečasovni rad na terenu, ali i dobra saradnja s drugim kolegama, prvenstveno sa Interventnom jedinicom. Dešavalo se da nekoliko dana i noći spojimo i ne spavamo, ali sve se to zaboravi kada imamo rezultate koji su očigledni - kaže Stojadinović.

Njegova koleginica dodaje da je sve više maloletnika upleteno u dilerske krugove i da je to brine.

- Dileri sve češće vrbuju decu da im prodaju drogu jer su manje sumnjivi i ne odgovaraju krivično, odnosno dobijaju manje kazne. S druge strane, lakoverni maloletnici lako se nađu u tome jer tu vide brzu zaradu, a nikako put kojim ne treba da idu i koji je put propasti. Imali smo jednog tinejdžera (16), koji je, kada smo ga uhvatili, na naše zaprepašćenje rekao: "Slobodno zovite moje roditelje. Meni dnevno treba 6.000 dinara za devojku, cigarete, provod, moram nekako da zaradim" - priča u neverici Lapčevićeva, dok se vozimo Zvezdarom njihovim službenim automobilom.

#Droga

#Policija

#maloletnik