AKTUELNO

Kako procenjena vrednost sakrivene robe prelazi dve trećine vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka, koji je pokrenut protiv 24-godišnjeg vozača, zadržan je i automobil.

Carinici su 31. maja 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja univerzalnih multimedija uređaja i senzora za rad automobilskih motora vrednih 4 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju, nešto posle ponoći, na red za kontrolu pristigao automobil ''nisan kaškai'', kojim je putovao mlađi bračni par holandskih državljana turske nacionalnosti.

Foto: Upravna carina

Upitani da li imaju nešto da prijave, izjavili su da pored ličnog prtljaga, kod sebe imaju i 3.000 evra.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila, carinici su ustanovili da je to daleko od istine.

Foto: Upravna carina

Naime, ispod torbi i kofera sa ličnim prtljagom, kao i u prostoru za rezervni točak, pronađeno je više od 20 univerzalnih multimedija uređaja i gotovo 2.000 senzora za rad motora vozila ''ford'' i ''reno''.

Kako procenjena vrednost sakrivene robe prelazi dve trećine vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka, koji je pokrenut protiv 24-godišnjeg vozača, zadržan je i automobil, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 5 miliona dinara.

#Carina

#Zaplena