AKTUELNO

Vlasnica salona "Madero centar" Olgica Markanović uhapšena je danas na hrvatskoj granici pošto je u martu ove godine grupa žena i muškaraca podnela tužbu protiv nje zbog optužbi da ih je unakazila tretmanom lica.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno joj je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Uhapšena je poslovala u Banjaluci i Beogradu.

Korekcija nosa, zatezanje kapaka, uklanjanje bora samo su neki od tretman kojim je osumnjičena Olgica Markanović navodno unakazila minimum 11 osoba.

Foto: Instagram.com/oziljci_od_brazilska_official1

Zastrašujuće fotografije krasti i ožiljaka kruže društevnim mrežama, a nastale su posle takozvanih brazilskih estetskih zahvata čija je cena išla do 1.200 evra.

Reč je o plazma pen tretmanu, nehirurškoj proceduri za podmlađivanje koja pravi kontrolisana termička oštećenja na koži u cilju postizanja njene regeneracije.

Na osnovu fotografija i svedočanstava pacijenata vidi se da je izuzetno nestručno rukovano tim uređajem. Vidi se da je umesto tih sitnih precizno definisanih oštećenja dovođeno do opekotina kože trećeg stepena i topljenja hrskavice sa čime idu trajni ožiljci i deformiteti - kaže za Pink doktor estetske i antiejdžing medicine dr Srđan Prodanović.

Stručnjaci estetske hirurgije poručuju da tretmane treba raditi u klinikama, a ne u neproverenim salonima, upozoravajući da svaka estetska intervencija može da ima neke komplikacije.

Foto: TV Pink Printscreen

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da se ni jedna usluga iz antiejdžing medicine ne sme izvoditi bez dozvola tog ministarstva, a posebno ne u kozmetičkim i frizerskim slaonima.

- Neće biti kontrolisani samo oni koji su registrovani, već ćemo dalju aktivnost usmeravati da ciljano radimo nadzore - navodi Jelica Radulović iz Ministarstva. Prilikom uočenih nepravilnosti zdravstveni i sanitarni inspektori će na licu mesta izricati zabranu pružanja antiejdžing uluga i podnositi prijave Prekršajnom sudu.

#Olgica Markanović

#klijenti

#lice

#unakaženi