AKTUELNO

Da Veličković nije znao šta mu se sprema, svedoči i činjenica da je na mesto sastanka došao sa suprugom i maloletnim detetom.

Gorana Veličkovića Goksija (34), navijača Partizana koga su, kako se sumnja, oteli, a potom brutalno mučili i ubili u kući u Ritopeku Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe, na sastanak sa ubicama dovezla je supruga J. V, a s njima je bilo i zajedničko dete.

Ne sluteći da će tada supruga videti poslednji put, kako je utvrđeno tokom istrage, posle zajedničkog ručka s detetom dovezla ga je na sastanak sa jednim od najboljih prijatelja Vukom Vučinićem, s kojim su se porodično družili.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije/Objektiv/Vlada Šporčić, Republika.rs/ST/Dragan Kadić

Poslednji sati života

- Da Veličković nije znao šta mu se sprema, svedoči i činjenica da je na mesto sastanka došao sa suprugom i maloletnim detetom. Susret je dogovorio s Vučinićem, koji im je dolazio kući na slavu. Međutim, ispostavilo se da ga je on namamio i odvezao u smrt - otkrio je ranije izvor iz istrage.

Sigurnosne kamere, kako dodaje, snimile su poslednje trenutke života Veličkovića.

- Supruga ga je 3. avgusta prošle godine u "audiju A4", dovezla do Višegradske ulice u Beogradu. Oko 16.30 on je izašao s mesta vozača, a ona prešla za volan i odvezla se dalje.

Veličković je odšetao i našao se sa osumnjičenim pripadnikom kriminalne grupe Vukom Vučinićem - otkriva izvor kako je navijač Partizana, čije je ubistvo najavljeno i u pesmi na Jutjubu, proveo poslednje sate života.

Njegova supruga, koja je saslušana tokom istrage navodno je potvrdila da su bili na ručku kod njenih roditelja i da joj je rekao da ide da se nađe s drugom.

- Pitala sam ga kako će da se vrati kući, rekao je da da će se vratiti brzo i da će drug da ga vrati ili da će se vratiti taksijem - potvrdila je J. V. i navela da je preko prijatelja, pošto joj se muž nije vraćao, pokušala da stupi u kontakt s njim. Sutradan je prijavila njegov nestanak jer je, kako je navela, posumnjala da nešto nije u redu, ali je otkrila i da je njen suprug primao preteće poruke.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Prinstcreen

Košulja i kačket

Istražitelji su, kako izvor iz istrage otkriva, utvrdili da je posle rastanka sa suprugom ovaj navijač "smartom", koji je zaplenjen u noći hapšenja Belivuka i njegove grupe, odvezen direktno u kuću strave u Ritopeku, iz koje nikad više nije izašao.

- Sigurnosne kamere snimile su put i dolazak u kuću u Ritopeku oko 17 sati. Veličković je na sebi imao belu košulju, kačket i torbicu, kao i mobilni, dok je drugi mobilni koji je koristio ostavio u kolima kod žene - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, posle snimka na kom se vidi da Veličković ulazi u kuću strave, u kojoj je nađena i industrijska mašina za mlevenje mesa, snimljeno je i kako članovi klana izlaze iz nje, ali ne i ovaj navijač.

#Goran Veličković Goksi