AKTUELNO

Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u uhapšen je zbog sumnje da je odavao službene tajne, ni manje ni više nego kavačkom klanu, ali svakako da on nije prvi u ovoj listi.

Naime, u februaru mesecu, nekoliko dana nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je i Predrag Lajić, bivši načelnik Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga. On je uhapšen upravo zbog pomaganja ekipi Veljka Belivuka.

Takođe, zajedno sa Ljajićem, uhapšen je i Bojan Vasiljevski, inspektor i v.d. šefa odseka za droge zbog pomaganja Belivuku. U trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić pre oko mesec i po smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom.

Takođe, među uhapšenima je i bivši policajac iz Loznice Dragan Sekulić koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev.. Sekulić-Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen.

Podsetimo, inspektor Stolić, uhapšen je sinoć, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. On bi trebalo da bude saslušan danas ili sutra.

Prema nekim saznanjima, na teret mu se stavlja to što je, kako se sumnja, krucijalne informacije odavao vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njegovom pajtosu iz Beograda, uhapšenom Veljku Belivuku.

Hapšenje Stolića je nastavak opsežne borbe države protiv organizovanog kriminala.

Autor:

#Hapšenje

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja